Doğu Karadeniz’de Kültür Balıkçılığı Üretiminde Yüzde 5,5 Artış
TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü’nün su ürünleri istatistikleri veri tabanından derlediği bilgilere göre, Doğu Karadeniz kültür balıkçılığı ile üretilen türler incelendiğinde, üretimin yüzde 48,9’u iç sularda üretilen Alabalık, yüzde 38,8’i denizde üretilen Alabalık ve yüzde 12,2’si Levrek’ten oluşuyor. İç sularda üretilen alabalığın yüzde 6’sı denizde üretilen alabalığın yüzde 92’si ve toplam levrek üretiminin yüzde 2,2’si Doğu Karadeniz’de gerçekleşti.
2014 yılında, Kültür balıkçılığı üretimi bir önceki yıla göre Doğu Karadeniz illerinden Trabzon’da yüzde 15,7 oranında artarak 6 bin 888 tona, Rize’de yüzde 13,7 oranında artarak bin 113 tona ve Artvin’de yüzde 39 oranında artarak 970 tona yükseldi. Öte yandan kültür balıkçılığı üretimi bir önceki yıla göre Gümüşhane’de yüzde 14,9 oranında azalarak 2 bin 656 tona, Ordu’da ise yüzde 11,8 oranında azalarak bin 393 tona geriledi. Aynı dönemde Giresun’da Kültür balıkçılığı üretiminde değişim olmayarak 250 tonda kaldı.
TRABZON İLÇELERİ
- Çaykara
- Of
- Vakfıkebir
- Sürmene
- Düzköy
- Köprübaşı
- Hayrat
- Dernekpazarı
- Ortahisar
- Yomra
- Arsin
- Çarşıbaşı
- Maçka
- Beşikdüzü
- Akçaabat
- Şalpazarı
- Tonya
- Araklı
TRABZON HAVA DURUMU
15 Mayıs 2024 Çarşamba17 º
17 º / 11 ºEN SON HABERLER
- 1 Yeşil Yol Projesi'ne 47 milyon TL'lik destek
- 2 AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Anneler günü öncesi İsrail’e tepkisini sürdürdü
- 3 Gürcülerin kanlı hesaplaşması: 1 yaralı, 4 gözaltı
- 4 İhraacat rekorları kıran Türk somununun hasadına başladı
- 5 Kadın yaşam ve istihdam merkezi fark yaratıyor
- 6 Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı masaya yatırıldı
- 7 İYİ Parti Trabzon’da istifalar sürüyor İlçe teşkilatı da istifa etti
- 8 Trabzon’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü horon oynanarak coşkuyla kutlandı
- 9 Trabzon'da 30 ayrı suçtan 56 yıl hapis cezası ile aranan firari hükümlü yakalandı
- 10 Uyuşturucu tacirlerine operasyon: 6 kişi yakalandı