Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Doğu Karadeniz Bölgesi bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağış ve kar yağışının etkisi altına giriyor. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerinde beklenen yağışların, kıyı kesimlerde sağanak şeklinde başlayacağı, iç ve yüksek kesimlerde ise kar yağışına dönüşeceği bildirildi.
YOĞUN KAR VE SEL TEHLİKESİ
Bölge genelinde metrekareye 21 ila 60 kg arasında yağış düşmesi beklenirken, sıcaklıkların düşmesiyle birlikte özellikle batı kesimlerde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi öngörülüyor. İç kesimlerde kar kalınlığının 20 cm'yi aşabileceği belirtilirken, bazı bölgelerde tipi ve yoğun kar yağışına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
YETKİLİLERDEN KRİTİK UYARILAR
Şiddetli yağış ve kar nedeniyle sel, su baskını, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği hatırlatıldı. Kar yağışının ulaşımı olumsuz etkileme ihtimaline karşı özellikle sürücülerin dikkatli olması istendi. Ayrıca yüksek kesimlerde çığ tehlikesine karşı bölge halkının uyarıldığı belirtildi.