Türkiye'nin en iyi haber sitesi

İLAÇTA DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR!

İLAÇTA DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR!

İLAÇTA DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR!

Neutec İlaç, kuruluşundan bu yana vizyon edindiği farklı ve yenilikçi bakış açısı ile yabancı sermayenin ithal ettiği ürünlere eşdeğer ürünler üreterek, ülkemizin temel sorunlarından olan dışa bağımlılığı azaltma yönünde stratejik adımlar atmaktadır.

İlaç sektörü bilindiği üzere yüksek hacimli Ar-Ge yatırımı gerektiren sektörlerden biridir. İlaçta Ar-Ge yatırımı ve inovatif yaklaşımlar, yeni tedavi olanak sağlamaktadır. Yeni tedavilere hızlı erişimin yolu da o tedaviyi sağlayan ilaçların geliştirildiği ülkelerden biri olmaktır.

Neutec İlaç, hastaların uluslararası standartlara sahip, kolaylıkla ulaşabilecekleri ilaçları geliştirmesi ve üretmesi ile dışa bağımlılığı azaltma yönünde hızlı adımlar atarak kamu yararı sağlamaktadır.

İlaçta dışa bağımlı olduğumuz bir diğer konu ise ilaçlarda kullanılan aktif maddelerdir. Neutec İlaç, bu konuda da dışa bağımlılığa son vermek adına aktif madde üretiminde önemli yol kat ederek hız kesmeden AR-GE faaliyetlerine devam etmektedir.

DOMUZ GRİBİ TEDAVİSİNE YERLİ ÇÖZÜM

Ülkemizdede toplum sağlığını tehdit eden hatta binlerce insanın ölümüne neden olan H1N1 virüslerinin yol açtığı kuş gribi, domuz gribi gibi salgın hastalıklar her yıl sinsi bir sekilde ortaya çıkmaktadır. Bu hastalıkların tedavisinde kullanılan, aktif maddesi ülkemize ithal olarak gelirken, Türkiye'de Neutec İlaç tarafından ilk eşdeğer ürünü üretilmiş ve hızla halkın kullanımına sunularak toplumu tehdit eden bu ciddi hastalıkların tedavisinde büyük rol oynamış ve NEUTEC yerli üretimin önemini bir kez daha kanıtlamıştır. Ekonomik olarak ise ithal urunun de satış fiyatını duşurmesiyle kamuya yarar sağlanmıştır.

KOAH HASTALARINA UZUN SOLUKLU TEDAVİ SUNULDU

KOAH hastaları tarafından atakları gidermede kullanılan, ithal ilacın Türkiye pazarından çekilmesinin yol açacağı olası mağduriyeti, Neutec ilaç ürettiği eşdeğer ürün sayesinde engellemiştir.

KOAH tedavisinde kullanılan başka bir ilaç ise, uzun yıllardır ithal olarak ülkemize gelirken, dünyada ve Türkiye'de Neutec İlaç tarafından ilk eşdeğer ürün üretildiğinde kamuya büyük oranda kar sağlanmıştır.

ALZHEIMER İLACININ ÜRETİMİ ARTIK TÜRKİYE'DE

Alzheimer hastalığının ilerlemesini önlemek amacı ile uygulanan tedavide önem taşıyan İdebenon aktif maddesini içeren ithal ürün, uzun yıllardır ülkemize TEB (Türkiye Eczacılar Birliği) aracılığı ile getirilirken, Neutec İlaç tarafından ilk eşdeğer ürün üretildiğinde ülkeye ithal ürün girişi durmuş olup hızlı tedarik ve ekonomik tedavi uygulaması desteklenmiştir. .Bunun sonucunda yerli üretim, sağlıkta dışa bağımlılığı azaltmak adına bir adım daha öne geçmiştir.

Yıllık 300 milyon kutu üretim kapasitesine sahip olan Neutec İlaç FDA ve EMA kriterlerine uygun üretim gerçekleştirerek uluslararası alanda milli gururumuz olmaya devam etmektedir.

İlandır.

ARKADAŞINA GÖNDER
İLAÇTA DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA