Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

Sanat dünyası boş durmuyor

Yazın gelmesiyle birlikte, uluslararası sahnede bir hareketlenme oldu. Meselâ, Berlin'deki Tanas Sanat Merkezi'nde, 11'inci Uluslararası İstanbul Bienali öncesinde küçük bir bienal sergisi yapılmış bile. Prologue isimli bu sergiye tabii ki Türkiye'den hiç bir gazeteci davetli değildi. Gerçi, Berlin çıkışlı matbu davetiyeler kimilerine gitti ama, oradan sergiyi bildiren olmadı. Yine de serginin internetteki bültenine bakarak 11. İstanbul Bienali'yle ilgili fikir yürütmek mümkün. Bienal öncesi sergide bienali temsil eden sanatçılar şöyle... Vyacheslav Akhunov, KP Brehmer, Shahab Fotouhi, Igor Grubio;, Vlatka Horvat, Jesse Jones, Runo Lagomarsino, Marina Trevor Paglen, Lisi Raskin, Walid Sadek, Türkiye'den Canan Şenol ve Nilbar Güreş.
Diğer yandan, derviş fotoğraflarıyla Eyemazing fotoğraf dergisinin yaz dönemi sayısında yer alan Mehmet Günyeli de, Berlin yolcusu. Sanatçı, Temmuz ayında, Berlin'de bir fotoğraf galerisinde solo sergi açmaya hazırlanıyor. Küratör Pelin Uran da İtalya'da bir sergi gerçekleştiriyor.
Didem Özbek ve Osman Bozkurt'un İtalyan sanatçı Danilo Correale'yle ortaklaşa gerçekleştirecekleri Transits projesi ise, Pelin Uran'ın kuratörlüğünde Temmuz ayı boyunca Napoli Madre Müzesi'nde olacak. Ah, bakın, Bienal demişken, İKSV tarafından bugün yarın açıklanması beklenen meşhur sanatçı listesiyle ilgili sıcak dedikoduları da haftaya bırakalım efendim!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA