Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Fatih Terim önce işini düzgün yapsın

Sevgili okurlar... İsviçre maçında çekilmiş şu fotoğrafa iyi bakın: Ön planda dört Türk genci görünüyor. Üstlerinde Türk olduklarını, Türk Milli Takımı'nı desteklediklerini belirten birçok simge var; forma, bileklik, bandana...
Hemen arkalarında ise İsviçre bayrakları göze çarpıyor. Yani bu gençler maçı, Türklere ayrılan tribünde değil İsveçlilerle birlikte izliyorlar.
Pazartesi günü burada yazdığım gibi maçı statta izledim. Federasyonları önceden hazırlık yapmıştı: 31 bin seyircinin 26 binden fazlası İsviçreliydi ve hemen hepsine bayrak dağıtılmıştı. Yine de aralarında, bu gençler gibi, Türkler vardı; hem de bayraklarıyla! Stada girerken ve tribünde en küçük bir tacize uğramadık. Görevliler nazik ve güler yüzlüydü. Maç sonrası önünde bayrağımız bulunan otobüsümüze bindik. Yanımızdan geçen genç taraftarlar tezahürat (' yahuu!', ' lalala!' gibi) yapmakla yetindi. Biz tabii üzüntü içinde başımızı başka tarafa çeviriyorduk. Sadece bir tanesi, onlara bakmamız için otobüsün kenarına eliyle iki üç kere vurdu.
Şu nokta önemli: Statta bira satılıyor. İsteyen içiyor. Zaten maça gelirken de alkol almış oluyorlar. Buna rağmen mütecaviz değiller ; son derece rahat bir maç seyrettik.
Buraya döndüğümüzde ise inanılmaz bir durumla karşılaştık. ' Vay efendim medeniyet bu mu?'... ' Böyle rezalet olur mu?'... ' Onlar bize yaptı, biz de onlara yapalım!'...
Adamları havaalanında saatlerce beklettik... Otobüslerine yumurta attık... Küfürler, haykırışlar...
Niye? Çünkü başta Fatih Terim olmak üzere yöneticiler halkı kışkırttı.
Terim bıraksın bunları da, özeleştiri yapsın: Futbolcu tercihinden moral motivasyona, taktikten oyuncu değişikliğine sürüyle hatası vardı. Önce bunun hesabını versin; sonra hakemi ve İsviçrelileri suçlasın.
Aynı F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım gibi yenilgi sonrası gündemi değiştirmeye, eleştiri oklarını başka tarafa yönlendirmeye çalıştı.
Aklı başında hiçbir seyirci bunu yutmuyor. Geçin bu ' asalımkeselim' zırvalarını. Moralli, kazanmaya azmetmiş ve elbette doğru taktikle oynayan, adam gibi bir takım çıkarın sahaya.
Biz bu İsviçre dağını aşarız!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA