Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Nike'a karşı Converse

Genç Siviller pazar günü Yassıada'da bir 'arama konferansı' düzenliyor. Asıl hedef, Başbakan Menderes ve arkadaşlarının 1961'de idam edildiği bu lanetli adayı bir demokrasi adası haline getirmek...
Genç Siviller deyince...
Biliyorsunuz kamuoyu Genç Siviller'i ilk kez 2006'daki 'Genç siviller rahatsız' sloganıyla tanımıştı.
Simge olarak da askerin postalına karşı, bir spor ayakkabıyı (eski tarz, konçlu Converse) kullanmışlardı.
Genç Siviller o dönem "Niye Converse, niye ABD malı" diye eleştirilmişlerdi.
Dün bu eleştirinin havada kalışına hep birlikte şahit olduk. Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) başkanına solcu bir arkadaş 'Nike' marka ayakkabısını fırlattı. (Eğer, 'Ama benimki taklit' diyorsa, Genç Siviller de aynısını söyler.)
Bizim sol hakikaten acınacak halde. Kurumu takip eden bütün 'ekonomi politik' uzmanları, IMF'nin eski rolünün bittiğini söylüyor.
(Yıllarca IMF politikalarını takip etmiş Türkiye bile artık kurumu reddediyor.)
IMF'nin yeni rolü işte bu toplantılarla belirlenecek.
Bizim aymaz solcular ise "Acaba bu yeni rol tanımlamasında bir etkimiz olur mu" diye düşüneceklerine, "IMF gitsin" diye pabuç fırlatıyor.
Ne kadar ilginç: Yılların Converse'i ilerici fikirleri simgelerken, ona nispetle yeni olan Nike, tutuculuğun simgesi haline geliverdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA