Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Bir iyiliğin başa kakılması ayıptır

TRT'deki 'Ayrılık' dizisi İsrail'in canını sıktı. "Bugün soğukkanlı katiller diye suçladığınız askerlerimiz, 1999 Marmara depreminde yardımınıza koşmuştu" dediler.
Bazı yayın organlarının bu haberi verirken, '10 yıl önce yaptıkları iyiliği yüzümüze vurdular' diyerek İsrail'i ayıplamasına pek güldüm.
Çünkü... Evet, bir iyiliğin başa kakılması ayıptır ama Yahudilere karşı aynısını Türkiye defalarca yaptı. Şöyle:
Özellikle ABD'de yaşayan Ermeniler, 1915'in soykırım olarak tanınması için her fırsatta girişimde bulunur.
Türkiye de Temsilciler Meclisi'ne sunulan tasarının geçmemesi için elinden geleni yapar.
Bu çabada Ankara'nın en önemli destekçisi ABD'de yaşayan Yahudiler olur.
Ancak bu destek, durup dururken ortaya çıkmaz. Türk yetkililer Yahudi kanaat önderlerine özetle şöyle der:
"1492'de İspanya'dan kovulduğunuzda, size kucak açmıştık. O günden beri Yahudiler, Türkiye'de yaşamakta. Bu durumun devam etmesi için Ermenilere karşı bizi destekleyin. Yoksa Türkiye'deki Yahudiler için kötü olur."
Yani 500 yıl önceki kucak açma olayı, hemen her kesimin Yahudilerin başına kaktığı bir olaydır: İslamcıları ve Ülkücüleri geçiyorum; Melih Aşık gibi Kemalist'i de bunu yapmıştır, Mehmet Ali Birand gibi AB'cisi de...
Not: Bana inanmayan, Rıfat Bali'nin Türkiye Yahudilerinin 1950 ile 2003 arasındaki durumunu anlattığı yeni kitabı 'Devletin Örnek Yurttaşları'nı okusun. (Kitabevi Yay.)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA