Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Palavranın katmerlisi!

Yazıyoruz... Anlatıyoruz... Örnekler veriyor, karşılaştırmalar yapıyoruz... Ama nafile: Bir kulaklarından girip diğerinden çıkıyor.
Asla öğrenmiyor, bu bilgiye beyinlerinde asla yer açmıyorlar! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun abuk sabuk iddiasını biliyorsunuz: Başbakan Erdoğan ile GK Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt anlaşmış... Böylece 27 Nisan 2007 gecesi GK internet sitesinde o meşhur elektronik muhtıra yayınlanmış... Bunun sonucu olarak AKP, 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 47'yi bulmuş...
Katmerli palavra!
Efendim? "Erdoğan ile Büyükanıt anlaştı" iddiası elbette palavra. Kemal Bey yine uçmuş. Niye 'Hayır' denmesi gerektiğini anlatamadığı için mecburen böyle uydurmalara başvuruyor.
Benim "katmerli palavra" dediğim, siyasi bir olayın, seçmen davranışını o kadar çok etkilediği iddiası...
27 Nisan e-muhtırası yayınlanmadan önce AKP'nin oy oranı zaten yüzde 47 idi... Muhtıra yayınlanınca halk tepki gösterdi... Bu tepkinin karşılığı 7-8 puandı... Yani AKP'nin oy oranı yüzde 54-55'e çıkıverdi...
Ama günler geçip gerilim düştükçe, AKP'nin zıplayan oyları da azaldı, normalleşti, eski seviyesine indi.
Eğer İsrail'in Mavi Marmara saldırısından bir gün sonra seçim olsaydı, AKP yüzde 50'yi geçerdi. Artık Mavi Marmara saldırısı küllendi. Onunla birlikte AKP'nin oy oranı eski seviyesine indi. Tabii bu "sosyolojik gerçek" siyasetçilerin hiç hoşuna gitmiyor.
Onlar iki çalım, bir şutla gol atıp ter dökmeden maç kazandıran futbolcular misali, hınzır bir manevrayla seçimleri kazanacaklarını sanıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA