Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Üsküdar-Beşiktaş motorlarının evrimi

İstanbul Kadıköy'deki Kafkas Pasajı'nda (Bahariye'de Adliye'nin hemen yanında) Kafkas Kitabevi vardır. Burada her pazar bir mini müzayede yapılır.
Müzayedede eski fotoğraflar, kartpostallar, kitap ve dergiler, afişler, çakmaklar, kolye uçları, tespihler artırmayla satılır.
Genellikle "antika" kategorisine girmeyen, mütevazı fiyatlı, ikinci el mallardır bunlar...
Bu hafta (26 Aralık) Kafkas'taki müzayedede, "Beşiktaş Motor İskelesi" adıyla 20 liradan artırmaya girecek olan, şu siyah beyaz fotoğraf da yer alacak.
Bundan çok daha ilginç yüzlerce başka fotoğraf varken niye buna değiniyorum?
Çünkü çocukken, Üsküdar-Beşiktaş arasında çalışan bu motorlara bindim ben.
Kışın 12 kişi alırdı bu motorlar. Yasak olmasına rağmen, bir de kaptanın yanına, etti sana 13 kişi.
Ortadaki motor, büyük bir gürültüyle "pata pata" çalışırdı. Fırtına çıkıp, dalgalar azdı mı, bu fındıkkabuklarına binmek biraz tehlikeli olurdu. Şimdi ise yüzlerce kişi alan, kocaman motorlar çalışıyor aynı hatta... Şilep filan yoksa, motor sadece 7 dakikada geçiyor karşıdan karşıya.
Şehir hatları vapuruna kıyasla, transatlantik neyse... Fotoğrafta gördüklerinize kıyasla, günümüz motorları da o! Yani devasa bir fark...
Kıssadan hisse: "Türkiye ekonomisi her geçen gün kötüye gidiyor" diyenler var ya...
Şeytan diyor ki al bir kaşık su...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA