Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Sanırım 5 yıl daha: @cbabdullahgul

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı olduktan sonra internete özel önem vermişti. Mesela eşiyle birlikte Köşk'ün bahçesinde çekilen fotoğraflar resmi siteden yayınlanmıştı.
Cumhurbaşkanı Gül'ün twitter hesabı (@cbabdullahgul), sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en çok izlenen siyasetçi hesaplarından biriydi. Ayrıca Gül her fırsatta internetteki ifade özgürlüğünün öneminden söz etmişti.
Meclis'ten geçen internet yasasını antidemokratik ve anti-hukuki bulan iç ve dış çevreler, Gül'ün yasayı tekrar görüşülmek üzere geri göndereceği konusunda umutlanmışlardı.
Ancak kallavi bir hesap hatası yapmışlardı: Bu yıl Köşk seçimi var! İki olay arasındaki bağlantı bence şöyle:
Anayasa Mahkemesi, yedi yılın ardından Gül'ün beş yıl daha o makama seçilebileceğine karar vermişti.
Peki ama AK Parti (siz bunu 'Başbakan Erdoğan' diye okuyun) tarafından desteklemediği sürece, Gül'ün Köşk seçimini kazanma ihtimali var mı? Yok. Bir soru daha: Çok arzu etmesine rağmen, Başkanlık Sistemi'ni kabul ettiremeyen Erdoğan... İcra yetkisi olmayan bir Köşk'e çıkmak ister mi? İstemez. Ayrıca unutmayalım ki Cumhurbaşkanı Gül, Cemaat meselesinde Başbakan Erdoğan'dan yana tavır almıştı.
Benim bunlardan çıkardığım sonuç:
Abdullah Gül yeniden Köşk'e aday gösterilecek.
Erdoğan 2019'da Başkan olabilmek için hazırlık yapacak.
Eğer senaryo buysa...
Cumhurbaşkanı Gül internet yasasını da, HSYK yasasını da sadece kendi inisiyatifiyle Meclis'e geri göndermez.
Böyle yapmasını isteyenler şöyle soracaktır: "Gül internet özgürlüğünden söz ederken bizi aldatıyor muydu?" Hayır, aldatmıyordu.
Bence hâlâ öyle düşünüyor ve tam da bu yüzden internet yasasında Gül'ün isteği yönünde bazı değişiklikler yapılıyor.
Bu işlemler sonucunda "herkes" tatmin olacak: Gül yasaya onay verdiğinde (ki verdi) Başbakan Erdoğan... AK Parti yeni bir yasayla eskisini düzeltince de Gül memnun olacak.
Böylece şişler ve kebaplar yanmadan ağustos ayına ulaşılacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA