Mehmet Sait Kılıç

Mehmet Sait Kılıç

23 Ocak 2017, Pazartesi

Facebook, Facebook olalı böyle Facebokluk yapmadı! Kardeş Kal Türkiye!

Bazı insanlar vardır. Vatanını sever. Milliyetçidir. Üstüne, vatanın korunması ile ilgili bir vazife düşse çekinmeden yapar. Ama sair zamanlarda sabah işinde, akşam evinde sıradan insanlardır bunlar.

Bazı insanlar da vardır ki vatanını sever. Milliyetçidir. Hamiyetlidir. Ve bunu çekinmeden her platformda ilan eder. Sosyal medya hesaplarından bangır bangır vatan hainlerini ifşa eder. Halkı bilinçlendirmeye çalışır. Yerli ve ikiyüzlü hainlerin ipliklerini pazara çıkarmaktan da korkmaz. Aklında "Vatan için neler yapabilirim? Mutlaka ben de bir şeyler yapmalıyım" düşüncesi vardır hep.

Biz bu ikinci taifedeki tanıma uyan bir kaç arkadaştan ve bir oluşumdan bahsedeceğiz bugün. Ortaya çıktığı ilk günlerden beri zalime zalim, haine hain diyebilen, çok orjinal tespit ve tahlilleri ile insanları uyandıran ve uyaran hesaplar, Facebook tarafından son bir haftadır bir bir kapatılıyor.

Sosyal medyada vatan hainlerine ve terör örgütlerine ait hesaplar kapatılmadığı halde bir anda bu yerli ve milli hesapların kapatılmaya başlanması akla "acaba yeni bir kalkışma öncesi sosyal medya üzerinden insanların haberleşmesini ve bilinçlenmesini engelleme" faaliyeti mi var düşüncesini getiriyor?

Hele de önümüzde anayasa değişikliği ile ilgili referanduma aylar kalmışken bu adımın atılması oldukça düşündürücü. Zira kapatılan hesaplar, referandumda "evet" denmesi gerektiğini izah eden, "evet" demeyi teşvik eden hesaplar.

FETÖ'nün o kadar yakalamalara, o kadar Bylock ifşalarına rağmen hâlâ istihbarat ağının var olduğunu hepimiz biliyoruz.

Bukalemun gibi her zeminin rengine girebilen bir yapıda olan FETÖ'cülerin tamamiyle tespit edilmesi oldukça uzun bir zaman alacak.

Ne yazık ki, hâlâ bir çoğu önemli görevlerde bulunuyor, önemli köşe taşlarını tutuyor. Bu yerlerden bir tanesi de muhtemelen artık televizyon haberciliğini bile geride bırakan hızı ve etkisi ile adından sıkça söz ettiren sosyal medya haberciliği.

Artık insanlar "dünyada neler oluyor?" sorusunun karşılığını Twitter'da hashtag arayarak buluyor.

Böyle bir zaman ve zeminde de sosyal medyanın organizasyon ve haber alma kaynağı olarak oldukça etkin olduğunu biliyoruz.

Açıkçası Facebook ve Twitter adminliği yapan FETÖ elemanları bu sıralar iş başında.

Nerede ülke müdafaası ile ilgili bir hesap görseler leş kargaları gibi hemen üzerine üşüşüyorlar. Ya hesabın geçmiş paylaşımlarını kaldırıyorlar, ya hesabı spam ilan ederek askıya alıyorlar ya da hiç bir gerekçe göstermeksizin hesabı kapatıyorlar.

Özellikle de milliyetçi gençlere hitap eden hesaplar olarak bilinen içinde Ayyıldız Tim, Vine Politik, Gökhan Kahraman, Selami Haktan ve Erdem Özveren'in de olduğu hesaplar kısa bir süre içinde bir bir kapatıldı veya geçmiş paylaşımları silindi.

Kapatılan hesapların ortak noktası da hakkı ve hakikatı ilan etmeleri. Vatan hainlerini deşifre etmeleri. Terör propagandasına prim vermeyip insanları bilinçlendirmeleri.

Bu nedenle Facebook'a haddini bildirmek için bir gün boyunca Facebook profilini dondurma eylemi başlatıldı.

Facebook'un en büyük korkusu takipçi ve para kaybı olduğundan bu eylem belki de onların geri adım atmalarını sağlayabilir. Sonuçta reyting onlar için herşey.

Tabii bu protesto etkili olur veya olmaz ama "en azından tarafımız belli olsun" düşüncesi ile yapıldığı için bu eyleme katılmakta fayda var.

İnşallah tez zamanda da Facebook'un ve Twitter'ın yerli ve milli versiyonu çıkar da orada buluşuruz. Bu adamların kahrını çekmek zorunda kalmayız.

KARDEŞ KAL TÜRKİYE

Allah bir daha bu millete 15 Temmuz'u yaşatmasın. Amma velakin vatan hainleri zalimane planlarında dur durak bilmiyorlar. Tankla deviremediklerini "ekonomi batıyor" yalanıyla, o da olmazsa canlı bombalarla, o da olmazsa büyük elçi öldürüp kaos çıkarma planlarıyla devirmeye çalışıyorlar.

Dede Korkut'un dediği "Kahpe içerden olunca, kapı kilit tutmaz oğul" tümcesi uyarınca bu ülkenin dıştaki kadar içte de düşmanları var. Hepsi de fırsat kolluyor.

İşte bu durumun tahlilini yapmış ve "Bir şeyler yapmalıyım" idealistliğine sahip yine dış destekli "bir ayaklanma, bir darbe, bir kalkışma gerçekleştirilirse neler yapabiliriz?" diye kafa yoran insanların bu konuda oluşturdukları bir platform var.

Sayıları on binleri bulan bu oluşumun amacı: Olası bir darbe girişimi esnasında elektrik ve internet kesintileri yaşanırsa nasıl iletişim kurulacağına, halkın meydanlara nasıl sevkedileceğine dair bazı tedbirler içeriyor.

Katılımcılar belli periyotlarla toplantılarda buluşuyorlar ve vatana sahip çıkma duygusunu ayakta tutacak etkinliklere imza atıyorlar.

Bu gruplara ve toplantılara katılmanın başlıca şartı: Vatanını gerçekten seviyor olmak ve bir tehlike anında tek başına dahi kalsa canı pahasına vatanı koruyacağına dair bir şuur taşımak.

Kardeş Kal Türkiye platformunun uygulamaları arasında; internet radyosu, karasal radyo, web sitesi, uydu telefonu, tv kanalı, telsiz, siren, megafon, drone ve bir çok sosyal etkinlikle vatan müdafaası ruhunu canlı tutmak için yapılan faaliyetler var.

Bu ülkeye düşman olan içerdeki ve dışardaki hainlerin anlaması gereken bir şey var artık!

Biz gürültüye pabuç bırakmıyoruz. Biz 1000 senelik kahraman bir ecdadın torunları olarak vatanımızı canımız pahasına koruyacak bir milletiz.

Artık oyunlarınıza gelmiyoruz. Ülkenin başındaki mert ve cesur yiğitten de aldığımız örnek ve cesaretle yedi düvele bu vatanın sahipsiz olmadığını ilan ediyoruz.

İstediğiniz kadar farklı ve akıl almaz oyunlarla karşımıza dikilin. Kanmayacağız. Size alet olmayacağız. Dimdik, imanlı, ahlaklı ve ezanına-vatanına sahip çıkan vatandaşlar olarak bizi yıldıramayacaksınız.

Bu vatan bizim. Biz bu vatanı evlatlarımıza ecdadımızdan aldığımız şekilde devredeceğiz. 90 yıllık fetret dönemiyle değil!

Son tahlilde, vatan sevgisini hatırlayan ve hatırlatan bu fedakar ve gözü kara insanların oluşturduğu birlikteliğin tüm ülkeye örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz.

SON DAKİKA