Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEKTEBİN ALAYLISI BERAT ALBAYRAK

Doğu cephesinden n'aber?

Son yazımızda ne kadar doğru bir noktaya parmak basmışız ki, haftaiçi Merkez Bankası, BDDK, yabancı yatırım bankaları, kredi kuruluşları vs. sektör paydaşlarından kim varsa birçok açıklama yaptı ve hafta boyunca gündem hiç durulmadı.
Okurlarımızdan çok sayıda mail aldık. Finans sektöründen, reel sektöre kadar birçok insan güzel yorumlarla süreçlerin ne kadar da farkında olduklarını ifade etmişler. Açıkçası 90'lı yıllardan bugünlere ekonomi alanındaki farkındalığın bu kadar artmış olmasından dolayı çok mutlu oldum.
Öncelikle kim kime sahip çıkmış bir bakalım. Aslında demokrasiye, özgürlüklere, ekonomiye ve ülkeye ihanet noktasında sicili bozuk şahıs, medya ve diğer aktörlerin verdikleri tepkilerden dahi olayları anlamak mümkün.
Yıllarca mevcut hükümetin ekonomi politikaları üzerinden spekülasyon ve kriz üretmekten başka bir iş yapmayıp, dönem dönem manipülasyon yapanların bugün ne hikmetse özellikle de birilerini destekler nitelikte bir söylem takınmış olmaları bile yeterli delildir.
Sözde ekonomi konuşulan, kendi meşreplerinden başka kimsenin takip etmediği kanallarında rant lobisini savunma pahasına akla hayale gelmeyen teoriler üretenlere ne demeli? Türkiye'yi ve ekonomisini Büyükdere caddesindeki bir avuç insanın yönettiği ve yönlendirdiği dönemin sonuna geliyoruz.
Bu arada olağan şüpheli yatırım bankasıyla, malum derecelendirme kuruluşu aba altından sopa göstermiş.
Merkez Bankası'ndaki bazı arkadaşlarına destek çıkmak için daha net başka türlü mesaj veremezlerdi. Mealen "Diren Merkez" diyorlar.
Bu millet, 93 harbinden de, Balkan harbinden de çok önemli dersler çıkardı. Hele de 31 Mart (Rumi, Miladi 13 Nisan) ihaneti sonrası alaylıların tasfiye edilmesiyle, tecrübesiz ve kompleksli mekteplilerin ihtiras ve hırslarıyla koca imparatorluğun çöküşünü nasıl hazırladığını, birçok cepheyi kurşun dahi sıkmadan nasıl teslim ettiğini de gayet iyi biliyor. Bu defa Doğu ve Batı cephesinden haberler iyi... Hem mektepli hem de alaylı olarak daha dikkatli ve hazır bir dönemde olduğumuzu söyleyebiliriz.
2014 yılı, milli tarihimiz açısından çok önemli bir yıl olarak başladı ve yılsonuna kadar da çok önemli gelişmelere sahne olacak. Ama emin olun, çok güzel bir yıl olacak.
Kimin için mi? Tabii ki ülke ve millet için. Bunu bir yere not edin.
Not: Gündemin yoğunluğunda önemli olduğunu düşündüğümüz bir diğer konu da bankacılıkla ilgili konuşulan yeni düzenlemeydi. BDDK'nın hazırladığı medyaya yansıyan taslak eğer doğruysa gerçekten büyük bir fiyasko. Kamunun ve vatandaşın menfaatini her şeyin önünde gözetmesi gereken kurumların, ağırlıklı olarak sadece bir kesimin menfaatini gözeten ve dostlar alışverişte görsün türünde çalışmalar hazırlamasına bu ülkenin ihtiyacı yok artık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA