Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Darbeli matkap

Bendeniz şu anda ayakta olmayı "ciddiye alınmamaya" borçluyum efendim.
Baksanıza, ne "tutuklanacak gazeteciler" listesinde adım geçiyor, ne de "işbirliği yapılacak gazeteciler" listesinde.
Buna güvenerek, darbecilere bazı tavsiyelerde bulunmak isterim, nasıl olsa bana bir şey yapmazlar...
Oğlum, isim listeleri, ister canına okunacaklar listesi olsun ister elinden tutulacaklar listesi, elbette "alfabe sırasına" göre yapılır ama "önadların" sırasına göre değil, "soyadların" sırasına göre!
Mesleğe yeni giren sekreter kızcağızlara ilk öğretilen kurallardan biridir bu...
Aksini yapana "kıro" derler.
Yani, "Ahmet Zırtapoz" ilk sıraya girmez, son sıraya girer, örneğin...
Bu tür "önadına göre sıralama", ancak ve ancak bazı içkili gazinolarda "şarkıcının çiçek gönderenlere teşekkür listesi" olur.
Önce kendinizi kurtarın. Sonra da bakalım, memleketi nasıl kurtaracakmışsınız:
"Oyun planında" geçtiği şekilde, "uluslararası ortamda ülke ekonomik darboğaza sürüklenerek" ekonomi kurtarılacak... Yunanistan'la savaş çıkarılarak da komşularımızla ve Amerika'yla ilişkiler sağlamlaştırılacak.
"Ülke dışına para çıkması önlenerek" ve "yabancı uyruklu şahıs ve şirketlerin bankalardaki hesapları dondurularak ve bazılarına da el konularak" yeni rejime dış dünyadan destek de sağlanacak!...
Kusura bakmayın, ben yazmadım, siz yazmışsınız, senaryoda geçiyor bu laflar.
Bir zamanlar Ankara'da "dolar dediğin nedir ki, alt tarafı yeşil bir kâğıt parçası, basarız basarız gider" şeklinde düşünen bir bürokratımız yok muydu? İşte tam "ekonomiden sorumlu devlet bakanı" yapabileceğiniz adam. "Yabancı uçakların Türk havaalanlarına inip kalkmaları önlenecek" diyen adam da ulaştırma bakanı ya da turizm bakanı olsun, memleket kurtulsun.
Çünkü temizlikten sonra "uzun süreli bir milli mutabakat hükümeti" kurulacak, yani anası ağlatılanlar da sizinle "mutabık" olacaklar...
Bu mutabakat, örneğin "ezanın yeniden Türkçe okunmasıyla" gerçekleştirilecek... "Arap ve Kürt unsurların Türk kültürüne verdikleri zararlar telafi edilecek"... (Aranızda "şamancı" da var mı yahu?)
"Laik demokratik düzenin işlemesine mani olan sebepleri bir daha hortlamamak üzere ebediyyen ortadan kaldırmak"
için de demokrasi yokedilecek.
Peki, amaç ne? "1923 zindeliğine ulaşılması esas alınacaktır"... Senaryoda böyle yazıyor.
1923 yılında ülkede birden çok parti bulunduğunu, basının özgür olduğunu, Anayasa'da "devletin dini İslam'dır" yazdığını, Halife Abdülmecid'in de Dolmabahçe Sarayı'nda oturmakta olduğunu acaba darbeciler biliyorlar mı? Buna mı ulaşacaklar?
O zaman 1923 demeyin efendim, 1924 deyin, 1926 deyin, 1928 deyin, 1934 deyin... Ama hangi devrim yılını "milat" edinecekseniz karar verin ve söyleyin ki biz de öğrenelim.
Aklımıza ünlü mesel geliyor tabii... Hani adam oğluna demiş ya... Oğlum, ben sana darbeci olamazsın demedim, başka bir şey dedim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA