Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Koalisyoncucular

Ortada koalisyon ihtimali yok ama Aydın Doğan'ın ve Demirören'in askerleri ısrarla koalisyon istiyorlar. Bu fikri ısıtıp satmak için uğraşıyorlar.
Aydın Bey'i anladık, hagaragort derken Hilton tepelerine deniz manzaralı site inşaatı yapacak da, Demirören ne yapacak? Daha fazla gaz tüpü mü satacak, oğluna futbol topu mu alacak?
Gerçek şu ki, Sayın Demirören kendi parasıyla edindiği bu kötü mirastan ve yanlış tercihinin sonuçlarından bir türlü kurtulamıyor. Başına dert aldığı gazetelerdeki postalcı dinozorları temizlese, onların gedikli müşterisi olan emekli memur okuyucu kaçacak, zaten düşük olan tiraj başaşağı gidecek.
Seçimden sonra birini kapatıp ötekini satıp kurtulmayı düşünüyormuş, öyle diyorlar...
Dinozorlar da oturdukları yerden türlü çeşitli koalisyon formülleri yumurtluyorlar: AKP-CHP, yok efendim AKP-HDP, hayır hayır CHP-MHP-HDP, isterseniz AKP-MHP-HDP... En iyisi büyük koalisyon, AKPCHP-
MHP-HDP... Başka parti bulursan suyundan da koy...
Ne olursa olsun, zayıf koalisyonda "iş gördüreceğimiz" bir adamımız da bulunsun!
Bunların Hüsamettin'i vardı bir zamanlar... Hani şu Ecevit'i sımsıkı sarmaya almış Hüsamettin... Ondan geçmeden iş bitirilemiyordu. Ecevit iyice "kaymış", ne dediği anlaşılmaz hale gelmişti. "Anılsallık nodulları" falan gibi saçmasapan laflar ediyordu. Hüsamettin partinin, hükümetin ve devletin iplerini eline geçirmişti.
O sıralar çalıştığım muhalif gazetede bile bana "aman Hüsamettin'e çatma, onu karıştırma" diyorlardı. Korkuyorlardı. İşte gene öyle bir koalisyon istiyor şimdiki muhalif basın.
Hay hay, Birinci Milli Cephe mi olsun, İkinci Milli Cephe mi? Birinci MC, ikinci MC, üçüncü çinko, tombala?
Yoksa "ortaya karışık" mı yaptıralım? Everything but little little, right at the middle!
Dana koyun karışık yaptırıp iki defa çektirsek?
Olmuşken İsrail'deki gibi olsun bari: Yeni İsrail hükümetinde tam beş parti var. İktidar havada kaldı.
Çünkü, "Filistinliler'e kırk satır vuralım" diyenlerle "hayır efendim, kırk katıra bağlayalım" diyenler yenişemediler.
Yeni İsrail hükümetinin bakanları da evlere şenlik:
Adalet Bakanı Bayan Ayelet Shaked, "Filistinli annelerin de ölmeleri gerektiğini" söylemiş!
İmar Bakanı Bay Yoav Galant, kaçak villa yaptırmaktan hükümlü. Bir dönem Genelkurmay Başkanı'ymış, soruşturmada yalan söylediği için bu görevden alınmış...
Ekonomi Bakanı Bay Aryeh Deri, 155 bin dolar rüşvet almaktan 23 ay hapis yatmış.
Evet, bizim muhalif basına böyle bir hükümet yakışırdı...
Bendeniz de derim ki: İsterse CHP tek başına iktidara gelsin, yeter ki gene bir koalisyon dönemine, bir fetret devrine girmeyelim!
Daha da size ne diyelim yahu? "Fethullah gelsin" mi diyelim? Pışşııık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA