Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Ulagay’ı aşmak için

Sevgili ağabeyim Osman Ulagay uzun süre "Özal'ı aşmak gerekir" diye tutturmuştu.
Özal'ı aşabilen, Erdoğan oldu.
Bunun üzerine Ulagay bir süre de "Erdoğan'ı aşmak gerekir" diye tepindi.
Fakat Erdoğan aşılamadı.
Ulagay şimdi, son kitabında, onu bunu aşmaya çalışmaktan vazgeçmiş, kendini ağlamaya ve ilenmeye vermiş. Son derece karamsar ve kötümser.
Kitabının adı "Dünya Trump'a mı Kalacak?"... Okumanızı tavsiye ederim. Hem kısa, hem ucuz (158 sayfa, 16 lira.)
Sevgili ağabeyim, özellikle 2008 yılından sonra dünyayı saran krizi (gene) irdeliyor, teknoloji ve iletişim devriminin son yirmi beş yılımızı nasıl belirlediğini, dünyayı ve insanı nasıl değiştirdiğini anlattıktan sonra lafı getiriyor, "Trump, Putin ve Erdoğan'a" bağlıyor.
Bu üçünün de iktidardan düşmeleri gerekirmiş. (Merkel de öyle diyor.)
Ulagay'a göre kriz "teğet geçmemiş", meğerse batmışız da haberimiz yokmuş.
Bu arada, örneğin bir Çin halkının yirmi beş yıl önce rüyasında bile göremeyeceği refah düzeyine ulaşmış olduğunu da itiraf etmeden geçemiyor. (Oysa "demokrasi olmadan kalkınma olmaz" diyenler de o ve onun gibilerdir, mesela Kılıçdaroğlu.)
Peki ne öneriyor?
"Bulanık" bir sosyaldemokrasi.
Ulagay'ın ve onun "mahallesinin" ortak yanılgıları şudur: Batı'da orta sınıf gerek küreselleşme gerekse bu son krizle sıkıntıya girdi ya, Türkiye'de de bunun böyle olması gerektiğini düşünüyorlar.
Çünkü öyle olmasını istiyorlar. Öyle görmeyi tercih ediyorlar.
Çünkü iktidarda Ulagay'ın bir türlü sevemediği Erdoğan var.
Yani düşünce mekanizmaları "tümevarım" değil "tümdengelim" esasına göre çalışıyor, bu da "bilimsel" değildir.
Dine bakışları öteden beri son derece olumsuz olduğu için de Erdoğan'ın "gerici" olduğunu sanıyorlar (tipik Kemalist saplantı.)
İşe bakın, tam da Ulagay'ın nasıl battığımızı anlattığı sayfaları okurken bir yandan da gazetelere göz gezdiriyordum: -Sevindiren büyüme... Vatandaş tüketti, Batı'nın "yüzde 2.2 büyür" dediği Türk ekonomisi yüzde 3.5 büyüdü... -İhracatta bahar havası... Mart ayında ihracatımız geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 19 arttı... Son on iki aylık ihracat artışı ise yüzde 2.4... Bunları yazanlar, yazmak zorunda kalanlar da muhalif gazeteler.
"İktidarda Erdoğan varsa hiç kıymeti yok" diyecekler her sandıkta yenileceklerdir.
Batı'nın orta sınıfları umutsuzluğa düştükleri için çareyi Trump gibi, Putin gibi, Le Pen gibi, Orban gibi "tek adamlarda" arıyorlarmış...
Bizde tam tersi! Türk orta sınıfı da, işçisi de, köylüsü de, onu eskiye nazaran çok daha iyi yaşattığı için Erdoğan'ı destekliyor. Karşı çıkanlar, iktidarı elinden kaçırmış olan memurlar ve memur zihniyetlilerdir, yani Osman Ulagay'ın eski arkadaşları... Buna, eski saltanatını arayan İstanbul sermayesini de ekleyiniz. Oysa yeni burjuva Erdoğan'a hayrandır.
Osman ağabey, sizin mahalleye yönelik bir de "Kılıçdaroğlu'nu Aşmak İçin" kitabı yazsana... Vallahi keyifle okuruz.
Fakat buna hiç gerek yok, çünkü bu memlekette sosyaldemokrat politikaları da Erdoğan uyguluyor!
Sen önce bir kendini aşmayı dene de ağabey, gerisine bakarız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA