Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Düşünce düzlüğü

Bir grup partili grup yapmış, ismini de "Ortak Akıl Platformu" koymuşlar.
Sivil toplum örgütü oluyor galiba...
Grup CHP'li.
Hani şu "ordu da bir sivil toplum örgütüdür" demekten utanmayanın partisi (spor kulüpleri de sivil toplum örgütleri sayılıyorlarmış, bir kulübün başkanı söyledi.)
İmdi... Ortak Akıl Platformu ne diyor?
CHP seçmeninin sandığa "kerhen" değil "coşkuyla" gitmesini istiyor ki bunun ciddiye alınıp da üzerinde durulacak bir yanı yok. (Vallahi hayatta ben de neler istiyorum da olmuyor işte bir türlü...)
CHP adayının (kim olacaksa artık), parlamenter sisteme geri dönüş için referandum yapacağını taahhüt etmesini istiyor...
Bütün muhalefet sabahtan akşama kadar bangır bangır davul çalıyor böyle yapacağını söylemek için, adamlar "malumu ilam" amacıyla bir de platform kuruyorlar.
Zarar yok, böylece "biz de boş durmuyoruz, birşeyler yapar görünüyoruz" demiş oluyorlar.
Hani sorsan "fikir üretiyoruz" falan da diyecekler!
Bakalım başka ne akıllar fikirler üretmiş bu Ortak Akıl Platformu...
Dış politika aklı üretmiş...
"CHP, AKP'nin maceracı ve tutarsız dış politikası yerine Atatürk cumhuriyetinin dış politikasının partinin kuruluş felsefesine dönülmesini sağlayacak ulusal uzlaşının öncüsü olmalıdır" diyorlar...
Türkçe bozukluğunu ve cümle düşüklüğünü görmezden gelir, laf kalabalığını da sıyırıp atarsak, "otuzlu yılların" dış politikasını istiyorlar.
Demek ki, Tayyip Erdoğan'ın Amerikan emperyalizmine kafa tutması hem maceracı, hem tutarsız, hem de Atatürkçü değil! Kendini Avrupa'ya ezdirmemesi kuruluş felsefemize aykırı!
"Yerli ve milli" söylemi de çok ayıp bu durumda...
Buna karşılık Missouri zırhlısını bağrına basan Milli Şef rejimi ve de Celal Bayar'ın "NATO'ya niçin girmediniz paşam" sorusuna "aldılar da girmedik mi Celal Bey" diye cevap veren İsmet İnönü pek Atatürkçü!
Ne istiyor bu platform?
Herhalde "yurtta sulh cihanda sulh"... (Bu sloganın birinci bölümünün Fetöcü darbeciler tarafından paçavrası çıkarılmıştı.)
Yani herif burnunun dibinde terör devleti kuracak, senin topraklarına ağır silahlarla tam 800 ayrı saldırıda bulunacak, sesini çıkarmayacaksın.
Tabii "sulhün" yurtta da sağlanması gerektiğinden, PKK örgütü "kurtarılmış bölgeler" oluşturacak, bunları hendek kazarak pekiştirecek, birçok ilçede "özyönetim" ilan edecek, aldırmayacaksın.
Hiçbir toprakta gözün olmayacak...
Ama fırsatını bulursan Hatay'ı hürp diye cebe indireceksin.
Denk düşürürsen Kıbrıs'ın da yarısını alıvereceksin. Tutarlı politika.
Kimsenin toprağında gözümüz yoktur ama bazı topraklarda daha bir gözümüz yoktur.
Ve de bugünkü iktidarı sürekli "Yunanistan'dan adaları iste" diye provoke edip sıkıştırmaya, başını iki cephede birden derde sokmaya çalışacaksın...
Hadi yürü platform musun sahanlık mısın düzlük müsün nesin, yürü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA