Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Terim modeli devam ediyor

Dün akşam bir kez daha gördük ki Fatih Terim'in modeli devam ediyor. Yani Terim'in dönemindeki gibi oynuyoruz. Yine kötü goller yiyoruz. Fakat kahrolmanın, üzülmenin hatta iddialı yorumlar yapmanın hakemin bitiş düdüğünü çalana kadar hiçbir anlamı olmuyor. Çünkü karşılaşma bitene kadar biz maçları geri çeviriyoruz, maçları veriyoruz yani ne yapacağımız belli olmuyor. Ama maça ciddi anlamda asılıyoruz. Fatih Terim'in modeli devam ediyor dediğim şey şu: Kötü de oynasak skor tabelasını lehimize çevirebilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Tek sorun şu. Bunu futbol düzeni içerisinde değil, oyun içerisinde 10'ar dakikalık patlamalar halinde yapıyoruz. Mesela maçın ikinci yarısında ilk 10 dakika öyle bir hız ve inatla oynadık ki zaten onu sürdürsek maçı daha çok erken bir sürede kopartabilirdik. Ama onu maalesef yapamıyoruz. Yavaş yavaş olacak.

HİDDİNK FUTBOLCU HAVUZUNU KALİTELİ BULMUYOR
Çok tartışılan olaylar var. Birincisi; Hiddink şu kişiyle konuşsun, Süper Lig'i iyi izlesin gibi tartışmalara artık bir nokta konmalı. Hiddink, Türkiye'de Süper Lig'deki futbolcu havuzunu kaliteli bulmuyor. Belçika, 2014 Dünya Kupası'na hazırlanan bir takım diye söylüyoruz ya aslında Hiddink'in kafasındaki takım da Dünya Kupası elemelerine hazırlanan bir takım. Hiddink'in kafasındaki takım bu takım değil aslında. Bu takım tek tek maçları alacak. Mustafa Denizli'nin bir zamanlar yaptığı gibi Hiddink de maçları düşünerek onlara özel hesaplar yaparak tek tek karşılaşmaları almaya çalışacak.

Aldığımız bu 6 puan müthiş bir şey. Çünkü biz Dünya Kupası elemelerinde İspanya ile geç karşılaşmıştık. Şimdi ise Almanya ile üçüncü maçta karşılaşacağız. İddialı saydığımız rakibimiz Belçika ile ikinci maçta karşılaştık. Şimdiden 6 puanımızın olması muhteşem. Bundan sonra nasıl olur onu tam olarak bilmiyorum. Ama Hiddink'in kafasındaki bazı uygulamaların Mart ayından sonra başlayacağını ama esas takımının çok sonra oluşacağını düşünüyorum. Hiddink'in esas takımında Avrupa'da yetişmiş, Avrupa futbolunda oynamış futbolcular olacak. Hiddink bunu şimdiden açıklamaz. Çünkü Mesut Özil'de de olduğu gibi bir yığın tatsız şeyler olabilir. Almanya, Hollanda, Belçika milli takımlarını bu konuda uyandırmamak lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA