Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Tek eksiğimiz A.N.Sezer'in tarafsız düşüncelerini açıklamasıydı...

Nihayet beklediğimiz o mutlu gelişme gerçekleşti. Hep "Bu ülkenin özgür, özerk, bağımsız ve tarafsız düşünce odaklarına ihtiyacı var" deriz.
Özellikle Anayasa değişikliği çalışmalarının yoğun tartışmalar arasında sürdüğü dönemde, bu tanıma uygun bir düşünce odağının sesini duyurmasını beklemekteydim.
Bunu Star TV haberlerinden Murat Çelik sağladı ve eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in düşüncelerini kamuoyuna duyurdu.
Buna göre Ahmet Necdet Sezer, yakın çevresine anayasa değişikliğine ilişkin olarak "Hukuken söylenecek hiçbir şey yok. Hukuk ayaklar altına alınıyor" diyormuş.
Çelik'in haberine göre Sezer "Hukuk devleti zaten ortadan kalkmak üzere, bu anayasa değişikliği yapılırsa tamamen ortadan kalkacak. Güçler ayrılığı güçler birliği haline gelecek" şeklinde seslendiriyormuş gözlemlerini.
Şu anda "Hukuk" olarak somut biçimde ele alınan şey "Anayasa" olduğuna göre, Sayın Sezer'in düşüncelerini daha fazla açmak yararlı olacaktır.
Gerçekten de hukuk veya Anayasa ayaklar altına alınacak bir şey değildir.
Hukuk veya Anayasa, cumhurbaşkanları tarafından başbakanlara fırlatılarak havalarda dolaştırılmalıdır.
Sezer'in Cumhurbaşkanlığı sırasında sergilediği hukukun üstünlüğüne ve devlet katında herkesin eşit olmasına dayalı yaklaşımı, son açıklamasına da anlam kazandırıyor.
Eşlerinin başı örtülü milletvekillerini eşsiz davet ettiği Çankaya resepsiyonları, şimdi başı örtülü bir Cumhurbaşkanı eşinin ikamet ettiği Çankaya'da herhalde hasretle anılmaktadır.
Tek Nobelli Türk olan Orhan Pamuk'u kutlamaması, buna karşı Tuncay Özkan'ın yemeğinde kendini bulması da kültür ve düşünce hayatımızda bıraktığı derin izlerden sadece biridir.
Murat Çelik'i kutluyorum.
Siyasal yaşamımızın büyük boşluğunu Sezer'in düşüncelerini aktararak doldurdu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA