Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Sinemanın Fikret Hakan'a teşekkür borcu var

DEV ESER

Fikret Hakan'ın dev yapıtı "Türk Sinema Tarihi"nin sayfaları arasında gezinmek günlük yaşamımın bir parçası haline döndü.
Sinemamızın başlangıcından 1990'lı yılların ortasına kadar uzanan dönemde yapılan tüm filmler, emsalsiz arşiv malzemesiyle bu kitapta listelenmiş ve değerlendirilmiş. Her film, her tartışma ve her konu hakkında da "Fikret Hakan diyor ki" notu ile yazarın değerlendirmeleri eklenmiş.
Önsözünden son sözüne uzanan büyük boy 833 sayfanın, inanılmaz zenginlikteki fotoğraf malzemesinin ve çarpıcı isimlerle dolu indeksin ardından "Türk sineması Fikret Hakan'a, aktörlüğü yanında araştırmacılığının katkısı dolayısıyla da borçlandı" diyebilirim.
Onun deyişiyle "Sinemasal hiçbir şey üretmeden sadece laf üretenler" de İnkılap Yayınları'ndan çıkan "Türk Sinema Tarihi"nde kendilerini bulacaklardır.
40 yıllık arkadaşım Fikret Hakan'ın çalışkanlığı ve Kartezyen titizliğini hep hayranlıkla izledim.
"Türk Sinema Tarihi" bu hayranlığımın doğruluğunu yine kanıtladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA