Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Acaba biz onları nasıl görüyoruz?

"Acaba onlar bizi nasıl görüyor" diyerek Batı medyasında Türkiye hakkında çıkan eleştirileri izlemeye nedense çok meraklıyız. Kendi medyamızda yer alan Türkiye hakkındaki olumsuz yorumlar bize yetmiyormuş gibi "Onların gözünden nasıl görünüyoruz" sorusunun cevabına dönük de, bitmez tükenmez bir açlığımız var.
Arada bir de "Bizim gözümüzden onlar nasıl görünüyor" sorusuna cevap arasaydık, acaba ne gibi görüntüler çıkardı karşımıza?

Olur böyle şeyler...

Mısır'daki Sisi darbesine "darbe" diyemeyen Avrupa Birliği'nin organlarını bir görebilseydik. Suriye'nin Esad'ına "Kendi vatandaşlarını sakın zehirli gazla öldürme, sadece mekanik silahları ve bilyeli bombaları kullan" diyerek yeşil ışık yakanları... "Türkiye'de basın özgürlüğü tehdit altında" raporları yazan ve buna karşı Washington'un teokratik Suudi Arabistan rejimi ile sarsılmaz ittifakı karşısında dut yemiş bülbül konumunda duran Amerikan think-tanklarını... "Holokost" günahını Gazzelilere uygulananları görmezden gelerek affettireceklerini zannedenleri...

Göçmen belası
Şu anda eğer İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkması gibi bir ihtimal varsa, bunun sebebi, İngiltere'nin göçmen kotalarına karşı olmasıdır. Şu anda eski Demir Perde ülkesi ve Avrupa Birliği'nin tam üyesi Macaristan, Doğusundan gelebilecek göçmenlere karşı sınırlarına beton duvar örmekte.
Kuzey Afrika'nın ölümden kaçan mültecilerine karşı Avrupa bunları savaş gemileri ile Akdeniz'de geri çevirmekte...
Acaba Türkiye'nin sınırlarını açtığı, barındırdığı, beslediği ve sağlık hizmetleri verdiği 2 milyon siyasi sığınmacı herhangi bir AB üyesi ülkeye gitmeye kalksalardı, sonuç ne olurdu dersiniz?

Ama ne demokrasi...

Ya Amerika'nın özgürlükçü ve eşitlikçi tutumuna ne demeli? Siyah derililerin kiliselerine yapılan silahlı saldırılar... Beyaz polislerin siyah derilileri sinek avlar gibi avlaması. Başkan aday adayı Trump'ın "Komşu Meksika'dan bize sadece uyuşturucu ve şiddet gelir" diyerek kampanyasını başlatması... "Cumhuriyet" ve "Demokrasi"ye örnek gösterilen bir ülkede "Bush Hanedanı"nın 3'üncü üyesinin en güçlü Cumhuriyetçi aday olarak meydanlara çıkması..

Perdeli gözler

Tamam... "Onlar bizi nasıl görüyor" sorusunu sorduğumuz kadar "Biz onları nasıl görüyoruz"un cevabını da bir arasak olmaz mı yani? Gülen örgütünün gözünden Türkiye'yi gören Pensilvanya bağımlısı New York medyasının gözlerindeki perdeyi biraz aralasak ve bunlara ayna tutsak, çok mu yanlış olurdu? Ya da HDP'nin PKK'nın desteği ile "Kopenhag Kriterleri"ni Kürt seçmenlere nasıl kabul ettirdiğini mi anlatsaydık bunlara?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA