Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Erdoğan nerede sevileceği konusunda karar vermeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işi kolay değil. Hürriyet'ten Cansu Çambel'e konuşan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey "Erdoğan Washington'da sevilmiyor. Erdoğan Avrupa'da da sevilmiyor" demiş...

Erdoğan farklı
Amerikalı diplomat Erdoğan'ın Washington'da neden sevilmediği konusunda da şunları söylemiş:
"Suudlar, Mısırlılar - lisanımı mazur görün - her koşulda bize yaltaklanıyor. F-16'ları, müttefiklik ilişkilerini falan düşünerek bizimle aynı değerleri paylaşıyormuş gibi yapıyorlar. Erdoğan ise bizimle çatışıyor, çelişkilerimizi yüzümüze vuruyor, dostumuz olmaya çalışmıyor."

Türkiye'de sevilmek
Evet... Bu deneyimli diplomatın söyledikleri kulak ardı edilecek şeyler değil. Bu bakımdan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Nerede sevileceği" konusunda artık tercihler yapmak zorundadır.
Örneğin Türkiye'de sevilmek mi yoksa Washington'da sevilmek mi daha ağırlıklı bir tercihe konu olabilir.
Bir işareti ile milyonlarca insanın ölümü hiçe sayarak kendilerini darbecilerin silahlarının önüne attıkları Türkiye'de sevilmek mi, yoksa günü gününe uymayan Washington'lu siyasetçilere yaltaklanmak mı, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan için tercih konusu olabilir?

Rol yapsın mı?
Amerikalı diplomatın açıklamaları şöyle devam ediyor:
"-Erdoğan'dan daha otoriter liderler dostumuzmuş gibi poz yapmakta beis görmüyor. Çok yakın zamana kadar Putin bile böyle davranıyordu. Erdoğan Washington'da bu yüzden sevilmiyor. Biliyorum hiç adil bir durum değil."
Ne dersiniz? Türkiye'de sevilmek mi, Washington'da sevilmek mi öncelik taşımalı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA