Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Yeni ABD yönetimi ile ilk üst düzey temas

Yeni Amerikan yönetimi ile ilk üst düzey temas, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un yarınki Ankara ziyareti ile gerçekleşecek. Başkan Trump'ın göreve başlamasından sonra Dışişleri Bakanlığı düzeyindeki bu ilk temasta, Tillerson Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüşecek.

Suriye ve DEAŞ ile savaş
Tillerson'un gündemindeki en önemli konu, DEAŞ'a karşı Irak ve Suriye'de sürdürülen mücadele...
Trump yönetiminin Obama yönetiminden farklı olarak, öncelikle DEAŞ'ı yok etmeyi öncelikli hedef aldığı biliniyor. Ancak şu ana kadar bu konuda çok farklı bir yaklaşım sergilenmedi.
Sadece Suriye'ye ek ABD askerleri ve ateş gücü gönderildi.
Tabka Barajı'nın bombalanarak Rakka'nın kuşatılmasına dönük adımlar ve ABD uçakları ile helikopterlerinin hava akınlarını yoğunlaştırmaları yeni gelişmeler.

Bilgi verdiler
Tillerson Ankara'da Suriye konusunu görüşürken PYD/PKK konusunun yeniden gündeme geleceği kesin ve bu konudaki Türkiye'nin hassasiyeti biliniyor. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Tillerson'un Ankara ziyareti dolayısıyla düzenledikleri telekonferansta şu bilgileri verdiler:
"ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford'un son birkaç hafta içinde yaptığı görüşmeleri devam ettireceğiz. Özellikle DEAŞ sonrası Rakka'da istikrarın sağlanması konusu gündeme gelecek. Suriye'de bugüne kadar yaptığımız her şey Türkiye'yle yakından müzakere edilmiştir ve bu devam edecek."

Gülen ne olacak?
Yetkililer, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin, "Bildiğiniz gibi süreci şu anda Adalet Bakanlığı takip ediyor. Türklerin konuyu gündeme getirmesi mümkün ve bakan gündeme getirmeleri durumunda cevap vermeye hazır" değerlendirmesinde bulundular.
Tillerson yarın Türkiye'ye yapacağı ziyaretin ardından, NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarıyla Brüksel'de bir araya gelecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA