Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Meclis binası da artık ihtiyaçları karşılayamıyormuş

Yurttaki ve dünyadaki olayları izlerken önünüzde o kadar çok seçenek var ki...
İsterseniz kaç tane Kuzey Afrikalı sığınmacının Akdeniz'de boğulduklarına ilişkin rakamlara takılırsınız.
İsterseniz Başkan Donald Trump'ın eşi Melanie'nin ve kızı İvanka'nın başlarını nerelerde örtüp nerelerde açtıklarına eğilirsiniz. Ya da Türkiye'deki sığınmacı Suriyelilerin buradayken doğan çocuklarının sayısının 100 bine ulaştığı dikkatinizi çeker.
Yüzlerce haber arasında dün benim dikkatimi çeken haber TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "57 yıllık binamız ihtiyaçları karşılayamamaktadır.
Muhakkak ki Gazi Meclisimiz, devletimiz ve misyonumuzla mütenasip güzel bir binaya kavuşmalıdır" şeklindeki sözleriydi.

Gazi Meclis onarılıyor
İsmail Kahraman 14 Haziran'da vereceği iftar için gönderdiği davetiyelere ekli bilgi notunda TBMM Külliyesi'nde 10 ay önceden başlanan inşaat, tamir ve tadil işleri ile ilgili bilgi vermiş. Buna göre, Genel Kurul'daki kulisler yenilenmiş.
Başkanlık Divan Salonu genişletilirken, döşeme, kapı, pencere, tavan tesisatları yenilenmiş.
FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsünde savaş uçakları ve helikopter saldırılarına maruz kalan Gazi Meclis'te bir demokrasi müzesi ve anıtı oluşturulmasına ilişkin proje çalışmaları devam ediyormuş.

Yetersiz kalıyormuş
TBMM Başkanı Kahraman, davet yazısında, mevcut Ana Bina projesinin 1937'de yapıldığını, harp ve mali imkânsızlıklar sebebiyle inşaatın 1960'ta tamamlanabildiğini belirtirken "57 yıllık binamız ihtiyaçları karşılayamamaktadır.
Muhakkak ki Gazi Meclisimiz, devletimiz ve misyonumuzla mütenasip güzel bir binaya kavuşmalıdır.
Zaman içinde böyle bir binanın gerçekleşmesi temennisi ile nice mübarek günlere; sağlık, sıhhat, afiyet içinde hayırlı çalışmalara ve başarılara ulaşmanızı dilerim" ifadelerini kullanmış.

57 yıl geçmiş
Yakup Kadri bir yazısına "Yıllar yarlardan vefasız" diye başlar. Meclis binasının projesinin 1937'de yapıldığını ve bu binanın 1960'ta tamamlandığını okuyunca, Yakup Kadri'ye hak veriyorsunuz.
27 Mayıs askeri darbesi ertesinde hizmete giren bu binada Kurucu Meclis'in de çalıştığı yıllardan bu yana 57 yıl geçmiş.
1960 sonrasında dört askeri darbeye hedef olan, iktidarların sadece seçimlerle değil vesayet kurumları tarafından da belirlendiği eski demokrasimizin müzesi olabilir şimdiki Meclis binası...
Trump'ın kadınlarının başlarının açık ya da kapalı olmalarından daha ilgi çekiciydi bu haber.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA