Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

CHP’nin ileri gidenleri Kılıçdaroğlu’na sertlik öneriyorlar

Son yerel seçimlerden zaferle çıktığı varsayılan siyasetçi bazılarına göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Partisinin belediye başkan adaylarını çok yerinde isimlerden seçtiği söylenilen Kılıçdaroğlu'nun Ankara'yı CHP'ye kazandıran ve İstanbul'da da az kalsın kazandıracak kişi olduğu iddia ediliyor.

Başarılısın
Kılıçdaroğlu'na uzun yıllar sonra ilk kez "Başarılısın" diyerek bir çeşit ruhsal tedavi uygulayan çevreler, CHP Genel Başkanı'nın bundan sonra izlemesi gereken çizgiyi de belirlemeye çalışıyorlar.
Bunların Kılıçdaroğlu'na çoğunlukla yaptıkları önerilerin başında "Daha sert ol" tavsiyesi gelmekte.

Farklı görüntü
Oysa yerel seçim kampanyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her gün birkaç miting yapmasına ve çok sert bir üslupla Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi suçlamasına karşı daha alçak bir profil sergileyen Kılıçdaroğlu, sonuçta seçimden azımsanmayan bir başarı ile partisini çıkarmıştı.

Daha sert ol
Bu gerçeği unutan Kılıçdaroğlu yakınları şimdi patronlarını "Daha sert olmalısın" diyerek yönlendirmeye çalışıyorlar.
Bu tavsiyeleri dikkate alıp değerlendiren Kılıçdaroğlu da sonunda sertleşmeye karar verdi. İstanbul seçimlerindeki usulsüzlüklerin ve yasa dışılıkların saptanması için yapılan çalışmalara karşı çok sert bir çıkış yaptı.

Kaos çağrısı
Kılıçdaroğlu bu yargısal araştırma sürecinin durdurulmasını isterken "Türkiye ve İstanbul'un yararına olacaktır" dedi ve daha da ileri giderek "Yüksek Seçim Kurulu, alacağı bir kararla ya Türkiye'yi aydınlığa çıkaracaktır veya Türkiye'yi kaosa sürükleyecektir" diye konuştu. Bazı yakınlarına göre Kılıçdaroğlu bundan sonra ittifak ortağı Meral Akşener'le bir uzun yürüyüş yapmayı da planlıyor.

Hesapsızlık
Çok uzun yıllardır siyaseti ve CHP'deki gelişmeleri gözlemleyen bir gazeteci olarak, son olayların ışığında rahmetli Turan Güneş'i yine hatırladım. Turan Güneş bu gibi durumlarda "CHP'de ileri gelenler ve ileri gidenler vardır" cümlesiyle oluşumları değerlendirirdi. Bundan sonraki ilk seçimin 4.5 yıl sonra olmasını ve devlet organlarının AK Parti kadroları tarafından yönetildiği gerçeğini unutan CHP'nin ileri gidenlerinin, bir kaostan hem CHP'nin hem de ülkenin ne tür zararlarla çıkacaklarını hesap etmedikleri kesindir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA