Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Mitingin asıl nedeni

Okurumuz Burak Türk'ün gönderdiği not şöyle:
"20 Nisan 2009 tarihli SABAH'ta Ceyda Karaaslan imzalı 'Emekli Astsubaylar Miting Yapacak' başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde Emekli Astsubaylar Derneğinin (TEMAD) 23 Mayıs 2009'da miting yapma kararı aldığı belirtildikten sonra 'Emekli astsubaylar birçok alanda subaylarla aynı haklara sahip olamamaktan yakınıyor. Özellikle sosyal tesis ve lojman tahsisinde kendilerine ayrımcılık yapıldığını savunuyorlar. Astsubaylar bazı orduevlerine de giremiyor" şeklinde bir ifadeye yer verilmiş. Öncelikle miting kararını kamuoyuna duyurduğunuz için teşekkür ederim. Ancak haberin devamında bizleri çok üzen ve mitingin amacı; orduevlerinden istediği gibi yararlanamayan, lojman dağıtımlarında eşit hakka sahip olmayan bir topluluğun hak arayışıymış gibi gösterilmiş. Emekli veya görevde olan hiçbir astsubay haberde belirtilen konuları gündeme getirmez, vatanı için canını seve seve ortaya koyan hiçbir topluluk da böyle bir amaç için miting düzenlemez. Sayın Ceyda Karaaslan emekli astsubayların hangi amaçla miting düzenleyeceklerini öğrenmek istiyorsa TEMAD'la görüşsün."
Ceyda Karaaslan, haberinin kısaltılarak yayınlandığını söylüyor.
Gazetenin iç sayfalarında yaklaşık 10 cm uzunluğunda bir haber çıkmış.
Yazı İşleri'nde kesintiye uğradığını kestirmek güç değil.
Haberin şu kısmı ne yazık ki yer almamış: "Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un girişimleriyle astsubayların özlük haklarına yönelik bazı iyileştirme planı hazırlanmıştı. Astsubaylıktan subaylığa geçiş oranlarının yüzde 5'ten, yüzde 15'e kadar çıkarılması, meslek yüksek okulu öğrencisinin notuna göre Kara Harp Okulu'na yatay geçiş yapabilmesi, OYAK yönetim kadrosunda yer almaları, Komando İhtisas kursu gören astsubaylar Kara Kuvvetleri içinde özel ve nitelikli görevlere atanabilmesi ve ilave tazminat ödenmesi, lisansüstü eğitime kıdem ve emekli maaşlarında iyileştirmeler gibi bazı düzenlemeler öngörülüyordu. Genelkurmay Başkanlığı tarafından Milli Savunma Bakanlığı'na gönderilen tasarı aradan 5 ay geçmesine rağmen hâlâ TBMM'ye gelmedi."
Kısaltmalarda haberin bütünlüğünün bozulmaması, okura saygının gereğidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA