Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Atlas'taki Kosova

Okurlardan promosyonlarla ilgili olarak gelen şikâyetleri bu köşede hiçbir zaman değerlendirmiyoruz. O ayrı bir alan ve sorumluları farklı.
Ancak, şayet verilen promosyon basılı bir ürün ise ve çok bariz içerik hataları, makul şikâyetlere yol açmış ise, değerlendirmeye alıyoruz.
Böyle bir şikâyeti sizlerle paylaşmak istiyorum.
Okurumuz Blerim Myftiu, İstanbul Üniversitesi Nöroloji AnaBilim Dalı'nda görevli.
Uyarısı, 3 Ekim tarihinde ek olarak verilen Güncellenmiş Dünya Atlası ile ilgili.
Şöyle yazmış:
"Konu, Avrupa siyasi haritası ve Kosova Cumhuriyeti ile ilgili. Avrupa siyasi haritasında Kosova Cumhuriyeti'nin sınırları belirlenmediği gibi, Kosova artık dünya hukukunda var olmayan Sırbistan-Karadağ devletinin bir parçası olarak gösterilmektedir. Kosova Cumhuriyeti 17 Şubat 2009'da bağımsızlığı ilan etmiş, henüz Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmemesine rağmen aralarında Türkiye Cumhuriyeti'nin de bulunduğu 60'ın üzerinde ülke tarafından resmi olarak tanınmıştır. Sırbistan-Karadağ Federasyonu ise Karadağ'ın 21 Mayıs 2006'da gerçekleştirdiği referandum sonrasında 3 Haziran 2006'da bağımsızlığı ilan etmesi ve bunu Sırbistan'ında 5 Haziran 2006'da izlemesi üzerine tarihe karışmıştır.
Sırbistan Kosova'yı hâlâ kendi toprakları içinde saymasına rağmen, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kosova Cumhuriyeti'nin meşruiyetini mevcut sınırları ile uluslararası platformda tanıması dolayısıyla, okurlarınıza ve Türk halkına (bir gazetecilik ilkesi anlamında da) doğru bilgi aktarımı açısından bu hatanın bildirilmesi ve düzeltilmesi talebinde bulunuyorum. Hassasiyetinize inanıyorum ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA