Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Akılsız, fikirsiz...

Maçı başlamadan bitirmişti Fenerbahçe. Hem teknik heyeti, hem de sahadaki oyuncularıyla yarı finali ceplerine koymanın rahatlığı ile sahadaydılar. Umursamaz, güvenli, fedakarlıktan uzak, kendilerini korumayı öne alan anlayışları ile.
Evet; üç gollü bir avantajları vardı ama sahada da üç eksikle (!) oynuyorlardı. İki santrfor; Gökhan ve Güiza ile Santos maçı "bay" geçmişlerdi. Ne bir topa hükmediyor, ne de takım direnci için "adım" üretiyorlardı. Bu tip maçların kritik süresi ilk 20 dakikadır. Bursa'nın bu sürede üreteceği skorla maça asılmaya karar vereceği herkesin malumu. 18'de net bir defans hatasından adeta kazıyarak çıkardılar golü. Sonrasında ikiyi de yapıp, maçı Fenerbahçe için kabusa döndürdüler. Kadıköy'deki skorun hükmü kalmadı bir anda. O ceplerindeki havalı sonuçla sahaya çıkanların da façaları bozuldu. Artık "akıl" gerekiyordu Fenerbahçe'ye. 45'te Emre müdahalesi doğruydu.

İKİ MAÇ DA SON DAKİKADA
Gökhan, Selçuk, Deniz ve Santos Fenerbahçe'nin orta sahası. Hepsi milli oyuncular. Güiza ve Gökhan da irtibat noktası. Onlar da milli. Bu altı oyuncunun ilk yarı üç pası bir araya getiremeden, sadece oraya buraya koşup, ya da rakibin pas organizasyonunu "seyirci" statüsünde kabul etmeleri gerçek "vahim" görüntü aslında. Topu ayağına aldığında ne yapacağını bilemeyen bir futbolcunun, doğru tarifteki sıfatı aslında "topçu" olmalı.
Kimsenin beklemediği, Bursasporlu oyuncuların da ancak rüyalarını süsleyecek bir gerçek vardı ortada. Tribünler bile sustular gördüklerine inanamayarak. Daum bu kez Alex'i attı sahaya. "Akıldan" sonra "fikir" sahibi de oldu Fenerbahçe. Dolayısı ile daha organize.
Cüneyt Çakır kademe atladıktan sonra kartlardaki bonkörlüğünden vazgeçmişti. Dün ikisi ev sahibi (Ali Tandoğan, Turgay), biri Fenerbahçe (Bilica) için üç pozisyonda ikinci sarıya hükmedebilirdi. Yine de standart yönetiminde kusursuza yakındı.
Bu sonuç Fenerbahçe'nin yolunu açtı. Ama Bursaspor'a da lig yarışında büyük moral kazandıracaktır. Ve Fenerbahçe'nin her rakibi, karşısında üç gol atabileceği bir defans olduğunu bilerek oynayacak.
Diyarbakır'a son dakikada beraberlik golü, Bursa'da uzatmada yarı final vizesi. İki maçta ilahi bir uyarıdır aslında. Bunları başarı gibi anlatmaya çalışanlar, umarım kendilerini aldatmıyorlardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA