Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Başkalaşma fırsatı!

İki renktaş için maçın öncelikli anlamı yine "kaybetmemekti". Önlemler alınmış, her ikisi de kendi sahasında görevlendirmeleri yapmış, geri kalan bölüm için fırsat bekler hale gelmişti.
10. dakika geçtiğinde "gol atan galip" mesajları geliyordu. Rakip az adamla veya dengesiz yakalandığı anda, orta sahalar "pirana" gibi gol kokusunu takip etti. Bu dakikalar, kararlı maçın dengesinin bozulmasını da gerektiren süreleri getirdi. Kayseri pozisyonu buluyor, Galatasaray daha yerleşmemiş rakibine hemen karşılık veriyordu. Baktığınızda önceden çalışılmış, takım ürünü bir pozisyon yoktu sahada. Ama birebirlerden topu kurtarıp, bir anda tehlikenin burnunun dibine gelen oyuncu sayısı çok fazlaydı.
Hagi, Sabri'yi orta sahada denedi. Üç gün önceki milli maçta Hiddink-Çetin ikilisinin kararına uydu. Çabukluğu ile iyi bir kanat oyuncusu olabilen Sabri'nin, sınırlı tekniği ve oyun öngörüsü orta sahanın "sırıtanı" olduğunu belirtmemiz gerekir. Çarşambadan bu yana değişen bir şey yoktu yani. Eğer rakibin orta sahadan kovalanacak hızlı bir oyuncusu yoksa, Sabri herhangi bir taktiğin parçası olamayacak bir taktik alternatifi.

BİRİNİN ARTISI, BİRİNİN EKSİSİ
Geçmiş maçlardan farklı olarak Elano'nun sıkça ikinci forvet olduğunu söyleyebiliriz.
Bu anlarda Sabri'nin de orta sahanın sağ bölgesine kaydığını belirterek elbette.
Brezilyalı tüm temposuzluğuna ve ağırlığına rağmen etkili bölgede topla buluşmayı başardı.
Bu bir yetenek ve ayrıcalık. Ama defans kalabalığı içinde ayakları veya vücudu bu komutları aynı hızda uygulamaya yeterli değil. Olabilir mi? Mümkün değil...
Kayserispor kendisini zirvede tutan, orta saha farklılığı ile maçı kontrolünde tuttu. İkili mücadele üstünlükleri ve topu ayağa oynama isteklerine, hep bir arkadaşlarının kendini göstermesi başarı grafiklerinin püf noktası. Teknik adamların korkulu rüyası olan "basit top kaybı" istatistiğinde de gerideydiler. Galatasaray'ı düşüncelere iten "neden", Kayserispor'un önemli artısı.
Maçın "daha net" fırsatlarının sahibi olmasına rağmen, bu beraberlik, Galatasaray'ı yeniden ısıtabileceği zirve iddiasıyla mesafesini korumasına neden oldu. Beşiktaş ile oynayacağı, Kayserispor ile Bursa'nın kozlarını paylaşacağı hafta öncesinde başkalaşma fırsatını da kaçırdılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA