Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Kınalı çocuklar

Fenerbahçe'nin kadın ve çocuklarının Saracoğlu'nu dördüncü kez ziyareti...
Coşku ve sevgi dolu varlıklarıyla, bir kaderin ortağı haline geldiler. Bazıları çocuklarıyla renkleri paylaşıyorlar, bazıları gelecekteki çocukları için tribünlerden "gen haritası" çıkartıyorlar. Onların büyüttüğü ve tribün ninnisi söylediği bebekler, bu kulübü emanet alacak, sevgi selinin bir damlası olacaklar. Bugünlerin dert ortağı olan bu kadınlar, yarın kınalayarak gönderecekler oğullarını-kızlarını maçlara. Maça değerini sadece kadınlar vermedi elbet. Zirvenin anlamı da tabelada yazacaktı; öyle veya böyle... Bir gün sonra Trabzonspor ile oynayacak olan Galatasaray'ı baskı altına alacak bir galibiyetle bitmeliydi maç. Buna rağmen skorun sahibi Fenerbahçe olsa da, oyunu ve taktiği Bursaspor elinde tutuyordu. Önde baskı yaparak Fenerbahçe'nin tüm kanallarını tıkayıp, topa düşman gibi davrananların ayağında kalmasını sağladılar. Her zaman ki gibi oldukları yerde topu seyredip, sahada hareketsiz bekleyen Fenerbahçe kadrosunu böyle paralize etmek çok zor olmadı. Prangalı oyunun üstüne ilk 45'te 11'de 1+0 top kaybı yapan Stoch, topla neredeyse hiç buluşamayan Sow da eklenince, iki tarafın beklediği "bir hatanın" ortaya çıkması için, top ayaklarda dolaştı durdu. İlk sarsıntılar Bursa defansında geldi. İbrahim'in panikleri ve peşinden Alex'in ayaklarına indirilen bir hava mücadelesi. Kaptan Galatasaray derbisinde çalışıp, tam not aldığı füze istihkakının bitmediğini gösterdi. Bursa, 63 ve 65'te yakaladı Fenerbahçe'yi... Ziegler'in koluna çarpan topa "penaltı" denebilirdi ama Sestak, Yobo'nun ayağından söktüğü topu, Volkan'ın yanından direğe çarptırmayı başardı(!)... Dediğimiz gibi kadınların duası topun yuvarlaklığını bile tartışılır hale getirdi dün.
Aykut Kocaman, geçen haftada mahkum olmayı kabul eden takımının, sahada yine cesaretsiz kalmasına izin verdi. Bazıları bu durumu "akıllı oynadılar" diye de savunabilir. Dertlerini direkten dönen topa anlatsınlar. 2 haftadır aynı kale direkleriyle defans yapıyorlar. Ve ne yazık ki, sezonlardır oluşan bu karakteri değiştirmek mümkün olmuyor. Geleni de kendinden yapıyor... Örnek; Aykut hoca ...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA