Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Yollar ve buluşmalar…

Geride bıraktığımız haftanın ilk iş gününde yollara düştük.
Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Şerife Türkeş'in davetlisi olarak Niğde'ye ulaşmadan önce 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halisdemir'in memleketine de uğradık.
Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak'ın misafiri olduk. Biraz hasbıhalden sonra şehidimizin mezarını ziyaret edip duamızı okuduk.
Aynı gün akşamı Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği törene katıldık. Meslek onur ödülü şahsıma tevdi edildi. 'Marifet iltifata tabidir…' derler ya… Bu anlamlı ve özel ödül için teşekkür ederim.
Anadolu'da bizim meslek zordur. Kıt kanaat imkanlar bir tarafa hemen her konudan bir nebze bilgi sahibi olmalısınız.
Cemiyetler de her yıl bu tür törenler düzenleyip meslektaşlarımızı onore ederler. Tüm Anadolu coğrafyamızda mesleği hakkıyla yapan yerli ve milli meslektaşlarıma selam olsun… Onlar alkışı hep hak ediyor… Dönüş yolunda Aksaray'a uğramadan olmazdı. Aksaray'da kısa bir soluklanmanın ardından Başkente ulaştık.
Ardından gazetemizin Anadolu'da hayata geçirdiği yazarlar buluşması için meslek büyüğüm Yavuz Donat ağabey ile bir gün sonra Kayseri'nin yolunu tuttuk. Kırşehir'de molanın ardından tüm ihtişamı ile Erciyes'e ulaştık… Sabah Gazetesi'nin 'Kayseri Buluşması' çerçevesinde 3 gün boyunca Kayseri'yi tanımak, anlamak ötesinde yaşama fırsatı bulduk. Tüm zenginliklerin başkenti Kayseri'de konuk edilmek keyifliydi… Sabah'ın dev yazar kadrosu ile çıkarma yaptığı Kayseri'de tarihi, kültürü, doğası ve zengin bir mutfağı ile bu kadim kent sizi misafir etmek üzere bekliyor. Anlatmakla bir yere varamayız.
Gidip görmeniz, yaşamanız gerek… Kayseri Valimiz Süleyman Kamçı, Trabzonlu hemşerimiz olunca sohbet de memleket havasında oluyor… 'Bize her yer Trabzon' olunca Kayseri'de hava Karadeniz çalıyor… Konuk olunca ev sahipliğimizi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaptı… Kayseri Büyükşehir Belediyesi harıl harıl çalışıyor. Yaptıklarını anlatmak için sayfalar yetmez. Hani diyorum ya… 'Yaşamak lazım' diye… Yapılanları görmek için de yolunuzu mutlaka Kayseri'ye düşürün… İlk fırsatta direksiyonu kıracağınız güzergâh olsun… Başkan Mustafa Çelik'in şu sözlerinin altını özellikle çizmek istiyorum;
Doğdukları yerde doyuralım… Mutlu oldukları yerde yaşatalım… Şehri birlikte büyütelim. Uyum kültürünü geliştirelim… Özetle Kayseri, ortak aklı çoktan hayata geçirmiş… Haftanın alkışı Kayseri'ye… Anadolu buluşmalarımız oldukça verimli devam ediyor.
Ama bir alkış da bize gelsin…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA