Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Kolları sıvayın

Turizm kenti Antalya'da herkes devletin bir şeyler yapmasını alışkanlık haline getirmiştir.
Yıllardır bu tavır hep devam edegelir.
Aslında sektör temsilcileri sezon öncesi ellerini taşın altına kendileri de koymalıdır.
Devlet turizmciye birçok alanda teşvik ve çeşitli adlarla destek verirken onlar sadece fuarlara katılmakla yetiniyorlar.
Kamuoyunda genel algı maalesef hep böyle. Şöyle kısa bir araştırma yaptım ve 2017 yılında dünya genelinde irili ufaklı turizm ağırlıklı 82 fuar var.
Bunlardan Antalya için önemli olanları başta 8-12 Mart 2017 tarihlerinde Berlin'de gerçekleştirilecek ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası. Bir diğeri ise 14-16 Mart 2017'de Rusya'da yapılacak MITT Moskova Fuarı.
Antalya'ya gelen Hollandalılar için ise 10-15 Ocak'taki Utrecht Fuarı, Ukraynalılar için ise 29-31 Mart'ta Kiev'de yapılacak olan UITT Ukrayna Turizm ve Seyahat Fuarı.
Bunların yanında Milano, B.A.E, Belçika, Finlandiya ve Zagreb'te yapılacak fuarlar var. Bu fuarlar için daha süre var. Sektör temsilcileri ellerini kollarını bağlayıp buralarda broşür dağıtıp turist getireceklerini hesap ediyorlar ise 'yanılıyorlar.'
Zor günler geçiren ve birçok badireyi atlatan ülkemiz hakkında Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede aleyhimize propagandalar yapılıyor.
Bu algıları yok etmek için fuarlar beklenmemeli diye düşünüyorum.
Turizmciler ellerini taşın altına koyarak bir zamanlar Mısır'ın yaptığı gibi Ramses romanları serisine benzer kitaplar yazacak yazarlar bulmalı.
Mısır bir dönem turizm için böyle bir argüman kullanmış ve başarılı olmuştu.
Şimdi birileri kalkıp "Bu devletin işi" derse şaşırmam ama hep devletten beklemek de yanlış oluyor. Gelinen bu noktada turizmciler yaratılan algıları yok etmek için fuarlar öncesi mutlaka kolları sıvamalıdırlar.
Örneğin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in 'Rüya projem" dediği Boğaçayı'ndaki Film Stüdyoları Projesi turizm için kullanılabilir.
Bugün ABD Hollywood'u bir turizm destinasyonu gibi kullanılmaktadır. Yapılacak çalışmalar üzerinde çok fikir yürütülebilir ve öneriler getirilebilir. Turizm sektöründe bu konularda enteresan fikirleri olan birçok kişiyi biliyorum. Benim söylemek istediğim fuarları beklerken oturup durmak üretmemek bana biraz ters geliyor. Onun için sektördeki herkes kolları sıvarsa önemli projelerde ve yapılacak çalışmalar ortaya çıkacaktır. Belki kısa sürede Almanya veya Rusya'da bir Antalya Karnavalı yapılabilir diye aklımdan geçiyor.
Neden olmasın değil mi?
Yeter ki kolları sıvayalım.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA