Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Laf-ı güzaf

Dün bizim gazetenin manşet haberi Antalya Kent Müzesi ile ilgiliydi ve 'Rafa kaldırılan proje dönüyor' başlığını taşıyordu.
Bu haberden sonra birkaç yıl öncesine dönüp geriye baktığımızda neler neler konuşulduğunu duyar gibi oluyorum.
Kimi Atatürk Stadı'nın yıkılıp yerine büyük bir AVM yapılacağını, kimi spor salonun yıkılıp ranta kurban edileceğini söylemişti. Hatta söylenen öyle laflar vardı ki ağır hakaretler bile içeriyordu.
Bugün gelinen noktada Karaalioğlu (Karaoğlan) Parkı içinde eski Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın döneminde rafa kaldırılan Antalya Kent Müzesi projesi hayata geçiyor.
Hem de proje Türkiye'nin en büyüğü olacak.
Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi'nin işbirliğiyle hazırlanan projede, müzenin bölümleri, tematik ve kronolojik sergi başlıkları tespit edilmiş ve mimari proje bile hazırlanmış.
Açık hava müzesi konseptinde tasarlanan Kent Müzesi'nin hayat bulacağı alanla ilgili projeye hazır hale getirilmiş bile.
Hey gidi günler hey.
Proje Menderes Türel'in ilk döneminde hazırlanmış ancak CHP'li Mustafa Akaydın döneminde rafa kaldırılmıştı. İşte insanın içi bunca boşa geçen zamana yanıyor.
Kent Müzesi'nin 2018 yılı sonbaharında tamamlanması planlanırken proje ile Türkiye'de ilk defa yıkılan bir stadyumun yerine bina değil park yapılmış olacak!.
Hey millet nerede o stadın yerine AVM yapılacak iddialarını ortaya atıp mide bulandıranlar? Neredesiniz?
Müze tam bir yaşam ve eğitim merkezi olacak açıklananlara göre.
Kent Müzesi, sürekli ve geçici sergilerin yanı sıra yayınların hazırlandığı, kursların verildiği, konferans ve konserlerin düzenlendiği bir iletişim, eğitim ve kültür merkezi yapısında olacak. Projede ayrıca Antalya yemeklerinin sunulacağı yöresel mutfağa sahip bir restoran ile yöresel el ürünlerinin sunulacağı bir sanat mağazası da yer alıyor. İnanın zamanında bu işler yapılmış olsaydı şu an o güzelim Işıklar Caddesi dünyanın en güzel cazibe merkezi olurdu.
Ama olmadı, olamadı.
Bunun nedeni ise her zamanki gibi boş laflar ile yapılan çalışmaları durdurmak, zihinleri bulandırmak oldu. Gelecek yıl bu proje tamamlandığında o AVM iftirası atanları acaba özür dileyecekler mi, çok merak ediyorum. Hatta ben onların yerinde olsam şimdiden birer buket çiçek hazırlatıp 'Affet bizi başkan' diye pankart bile yazdırırım. Çünkü yaptıkları ve söyledikleri, ortaya attıkları iddialar laf-ı güzaftan öte gidememiştir.
Özür dilemek bir erdem ise geçmişteki gibi vakit kaybetmeyelim.
Ne dersiniz?
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA