Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Sinoplu özürlüye 5 yıldızlı merkez

Geçen hafta 4 bin engellinin yaşadığı Sinop'ta kamu ve özeli mercek altına alıp özürlülerin nasıl yaşadığını sizlere aktarmıştım. Tabii, gözlemlerimin hepsini bir çırpıda anlatamadım... Bugün özürlüye el verenlere bu kez biz elimizi uzatalım istedik. İşe özürlüler alanında güzelliklerin ilk startını veren Spastik Çocuklar Derneği'nden başladık. Dernek Başkanı Berrin Gürleyen ile kısa bir sohbet ettik. Başkan öyle şeyler başarmış ki... Saymak mümkün değil. Gürleyen'e göre önemli çalışmalardan bazıları.

Dernek arı gibi...
"16 yıldır özürlülük alanında hizmet veren ilk sivil toplum kuruluşuyuz.
Rehabilitasyon merkezimizde 80 engelli çocuk eğitim alıyor. Ayrıca futbol, atletizm ve basketbol alanlarında da hizmet veriyoruz.
Dört projemiz daha var.
Engelli yetişkinlerin sosyal adaptasyonu,
Özürlü bakım elemanı yetiştirme,
Sinop'ta yaşayan engellileri tespit ve psiko-sosyal destek,
Engelleri aşmak.
AB fonlarıyla 1 proje tamamladık. 2 tanesi de halen sürüyor.

Yüzler gülüyor

Sinop gibi mutevazı bir kentte ekonomik sıkıntılar içinde zoru başardık. Valilik, Belediye, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve vatandaşların desteğiyle Şimdi Ordu Köyü'nde Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ni faaliyete soktuk. Şu an bu merkezde 48'i yatılı, 60'ı gündüzlü olmak üzere yaklaşık 120 korunmaya ve bakıma muhtaç özürlümüz hem eğitim hem rehabilitasyon hizmeti alıyor." Gittik, gördük. 5 yıldızlı otellere taş çıkartan merkezde yok, yok... Ee, böylesine güzel mekânda yüzler de gülüyor. Darısı diğer illerin başına... Tarihi ve doğa güzelliğiyle bezenmiş Sinop, el ele verip özürlüler alanında yaptığı güzelliklerle şimdi bir başka güzel...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA