Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Tatil sevgisi mi, tatil sevgilisi mi?

Brezilya ve İsveç’ten sonra dünya üçüncüsü olmuşuz! Hangi alanda? “Tatilde hiç aşk yaşadınız mı?” sorusuna yüzde 38 oranında “Evet” cevabı vererek! Bu skorda Türk erkeklerinin emeği büyük elbette; yüzde 46’sının olumlu cevabına borçluyuz başarımızı!

Tatilde aşk yaşamaya bayılıyoruz" diye başlık atmışlar.
Önce 'gelgel'i olan başlık çabası zannettim ama doğruymuş:
Yüzde 46 maşallah!
Hakikaten de bayılıyormuşuz.
"Tatilde hiç aşk yaşadınız mı ya da tatildeyken bir yabancıyla romantik bir deneyiminiz oldu mu?" sorusuna Türkiyeli katılımcıların yüzde 38'i "Evet" demiş. İşte bunun sonucunda gelmiş dünya üçüncülüğü! Brezilya (yüzde 45) ile İsveç'in (yüzde 39) ardından üç numara olmuş Türkiye.
Erkeklerimizin emeğini, azmini, çabasını, o zor koşullardaki fedakarlığını özellikle vurgulayalım: "Tatilde aşk yaşadığını" söyleyen Türk erkeklerinin oranı yüzde 46 maşallah! Biz yaya kalıyoruz haliyle yanlarında; kadınların oranı yüzde 31.

PARTNERİNİ KISKANMADA BİRİNCİYİZ
Araştırmayı, seyahat arama sitesi Momondo yapmış. Türkiye dahil 20 ülkeden 29 bin kişi katılmış bu geleneksel 'Uluslararası Seyahat Araştırması'na.
Bizden bine yakın kişi cevaplamış soruları...
Türkiyeli erkeklerin favorisi yüzde 22'yle Ruslarmış. Şaşırıyor muyuz?
Hayır. İkinci tercihleri İtalyanlar (yüzde 19), üçüncüsü İspanyollarmış (yüzde 17). Kadınlarsa öncelikle İtalyan istiyor (yüzde 28). İspanyollara (yüzde 19), olmadı Fransızlara da (yüzde 17) razı...
Bu arada yüzde 67'miz "Eşim veya sevgilim bensiz tatile çıkamaz" diyor.
Ve bu özelliğimiz bizi 'partnerini en çok kıskanan millet' kategorisinde birinciliğe taşıyor! Hem de açık ara...
Yüzde 77'mizin tercihi, eşimiz veya sevgilimizle seyahat etmek. Yüzde 56'mız arkadaş tatilini seviyor, yüzde 53'ümüzün favorisi de çocuklu seyahat.

TATİL İÇİN KENARA PARA KOYUYORUZ
Gelelim sosyal medyayla ilişkimize...
Sadece yüzde 22'miz tatilde sosyal medyayla arasına mesafe koyabiliyor.
20 ülke arasında ikinciyiz bu anlamda.
Detaya girip ayrı ayrı bakarsak: Instagram'da dünya lideriymişiz! Yüzde 58'imiz tatildeyken Instagram'dan eksik kalmıyor. Twitter'da da keza. Yüzde 49'la yine ilk sıradayız. Whatsapp'tan mesajlaşmada ikinci sıraya düşmüşüz fakat, eyvah! İlk sırada yüzde 72'yle Brezilya var, biz yüzde 64'te kalmışız.
Neyse ki Instagram ve Twitter'da geçmişiz ensemizdeki Brezilya'yı, şükür!
Bizim milletin tam yarısı güzel bir tatil için yıl boyu kenara düzenli olarak para koyduğunu söylüyormuş. Yüzde 30'umuz taksitlendiriyor. Yüzde 15 tatil bütçesini denkleştirmek için ek iş yapıyor.
Yüzde 13 ise banka kredisi alıyor.
Tatildeyken evini kiraya verip para kazananlar yüzde 4.
Tatil için bazı eşyalarını online platformlarda ya da bit pazarında satışa çıkaranlar yüzde 3 oranında. Tatil için canını veren? Bak onun oranı yok araştırmada!
Otele karar verirkenki önceliğimiz ne oluyor peki? Yüzde 55'imiz bütçesini düşünüyor evvela. Yüzde 41 için şehir merkezine yakınlık önemli. Otelin seyahat sitelerinde olumlu yorumlar almış olması yüzde 36'nın kalbini fethediyor. Otel personelinin hizmeti de yüzde 35'le tercihimizin dördüncü sırasında. Vaziyet böyle. İyi seneler, iyi tatiller hepinize. Bol gezmeli, görmeli, gülmeli bir yıl olsun. Bonkör gelsin 2017, hayalinizdeki seyahatleri getirsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA