Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Ekranın ‘en’leri

EN İSTİKRARLI BİÇİMDE EN İYİ DİZİ:Atv'ye kıyak geçeyim diye değil ama Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, temposunu hiç düşürmemesi, Ceylan (Sanem Çelik) gibi yeni rol ilaveleri ve hemen her bölümündeki sinema tadıyla zirvenin tesadüfi olmadığını düşündürdü doğrusu.
EN KONUŞULAN ÖDÜL SKANDALI: Diriliş Ertuğrul kriziyle Altın Kelebek, bu alanda rakipsiz olmalı, nokta.
EN BİRBİRİNE YAKIŞAN DİZİ ÇİFTLERİ: Burçin Terzioğlu'yla İlker Kaleli (ki gerçek hayatta da birlikteler), Burcu Biricik ile Birkan Sokullu ve karıkoca olarak yine karı-koca rolü oynamalarını başta sevimsiz bulsam da kabul etmeliyim ki Bergüzar Korel'le Halit Ergenç, en uyumlu ilk üçtü galiba...
EN UMULANIN ÜSTÜNDEKİ PERFORMANS: Bana Sevmeyi Anlat'ı adıyla da kanalıyla da ilk tercihlerimiz arasına sokmazdık normal şartlarda. Ama beklenmedik biçimde iyi çıktı, şaşırttı. Alper'le Leyla kadar, Engin'le Ezgi'yi de en yakıştırdığımız çiftler arasına soktu. Haşmet rolünde Mustafa Üstündağ'ın zaten maşallahı var!
EN GÖZLERE ŞENLİK İKİLİ: Cesur ve Güzel'in adı 'Güzel ve Güzel' de olabilirdi; ikili haddinden fazla öyle zira! Kıvanç Tatlıtuğ ile Tuba Büyüküstün üstün fiziksel özellikleri ve hayran kitleleriyle oyuna baştan galip başladı ama sonrası biraz hayalkırıklığı şeklinde gelişti.



EN İÇ BURKAN HİKAYE: Anne çok tutmuş bir Kore dizisiydi esasında ama bir yandan da Kemalettin Tuğcu'nun elinden çıkmış gibiydi! Melek/Turna rolünde çocuk oyuncu Beren Akyıldız müthiş, ağır arıza Şule rolündeki Gonca Vuslateri döktürmekte...
EN PARLAYAN GENÇ OYUNCULAR: Bodrum Masalı iyi yazılmış diyaloglarıyla da çıktığı ağızlara yakışmasıyla da dikkat çekti. En parlayan genç karakterler/ oyuncular da toplu halde buradaydı: Uzay (Serhan Onat) gelmiş geçmiş en matrak kötülerden.
Kelebek (Hilmicem İntepe) hep ortalarda olsun ister insan. Aslı (Ezgi Şenler) nasıl tatlı ve sahici. Ama en çok da: Yolu kesin çok açık olan Alperen Duymaz hakikaten yaktı kavurdu: Ateş!
EN TAVSİYE EDİLEN FETÖ'YÜ ANLAMA DİZİSİ: Kendi seri katil olan ve insanları da suç makinesine dönüştüren hastalıklı bir edebiyat profesörü...
The Following, Cumhurbaşkanlığı tarafından FETÖ'nün içyüzünü kavramak için rehber dizi olarak tavsiye edildi.
EN ÖZLEM GİDEREN KANAL: Gelmiş geçmiş en üzerine düşünülmüş senaryo ve en iyi oyunculuk toplamı olan efsane dizi Ezel'i yayınlamasıyla doğduğu gün göze giren A2 kanalında Asmalı Konak da cabası...

Medeni haller
Düğün dernek açısından çok bereketli bir yıldı. Kenan İmirzalıoğlu'yla Sinem Kobal, Kıvanç Tatlıtuğ'la Başak Dizer, en çok da Tarkan'la Pınar Dilek düğünleri günlerce, aylarca dilimize dolandı.
Murat Yıldırım, Faslı oyuncu Imane Elbani'yle nikâh masasına oturdu. Gelinin güzelliği kadar, annesiyle olan aynılığı da inanılmazdı. Ama en çok konuşulan, elbette ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Facetime üzerinden kız istemesiydi.
Konvoya katılma konusundaki son niyet de Fahriye Evcen & Burak Özçivit cephesinden geldi. Diz çökerek yapılan evlenme teklifi, Fahriye'nin Feride olduğu Çalıkuşu dizisindeki aynı sahneye de gönderme gibiydi.

Mevtayı nasıl bilirdiniz?
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da kaç cenaze namazı kılındı bu yıl, hesabını tutmak çok zor. Bir de bildiğimiz usulde namazı kılınmayıp bir köşeye gömülenler var. En unutulmaz sahnelerin başında, 'şerefsiz'lerden birinin cesedinin havadan, uçaktan, baba Görmez'in bahçe masasına tam isabetle fırlatılmasıydı! En 'Adaletin bu mu dünya' dedirten son ise, İlyas'ın kayınpederi naif Feridun beyin öldürülmesiydi. Yalnız hemen haftasına, daha yasını tutamadan, Rıfat abi olarak Cesur ve Güzel'de çıktı karşımıza, o ayrı!
Kulisiyle en çok konuşulan, Gülseren'in (Nurgül Yeşilçay) vedasıydı. Toplumdaki kadın-erkek rolleri ile başroldeki erkeğin egosu ve maçoluk halleri üstüne düşünmemize de sebep oldu bu Paramparça hal...
Kayıplarıyla sarsan bir dizi de Poyraz Karayel'di. Sefer'in (Kanbolat Görkem Arslan) ölümüyle kahrolduk, rolüne en yakışanlar tarihine giren bu adamın eksikliğine alışamadık. Poyraz'ı (İlker Kaleli) toprağa verirkense içimiz katıldı gerçekten.
Ama gerçek hayattaki kayıplar çok daha yakıcıydı elbette. Leonard Cohen, David Bowie, Prince, George Michael... Hayatımız gözümüzün önünden geçip durdu ve de dünyada star müzisyen kalmadı neredeyse...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA