Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

Saraylara layık bir kumaş: Kadife

Gardırobunuza, bu sezon çok şık, ağır bir parça girecek ve siz de sezon trendini ilk giyenlerden biri olduğunuz için takdir edileceksiniz. Çünkü kadife, bu sezonun modası oldu bile

Kadife kesinlikle bu sezonun en göze çarpan yeni kumaş trendi. Kadın ve erkek için oldukça iddialı ama hata kabul etmeyen bir kumaş. Tüm kesimi, modeli ve hatları ortaya çıkaran nostaljik, asil, sıcak, yumuşak ve seksi bir kumaş. Hem dokunması hem giymesi bir zevk. Hafif parlak, pürüzsüz, yansıma yapan yapısıyla kadife giymek, aslında her yiğidin harcı değildir. Kadife kumaş, kalın dokulu bir kumaştır, kişiye ekstra kilo da katabilir. Benim gibi siz de, kadifenin çekiciliğine karşı koyamıyor ama maskülen görünümden de taviz vermek istemiyorsanız, neler yapabilirsiniz bir bakalım. İşe nereden başlamalı? Eğer 'Ben modayı cesurca takip ederim,' diyorsanız kadife bir ceketle işe başlayabilirsiniz. Kadife kumaştan spor kesim bir ceketi, düz renk koton pantolonlarınızla sorunsuz giyebilirsiniz. Hiç de sandığınız kadar dikkat çekici olmayacak ama şık bir hava verecektir. 'Yok, benim daha spor bir tarzım var,' diyorsanız, fitilli kadife ceketler ve pantolonlar havayı birden değiştirir. Fitilli kadife, kadifenin aksine casual, günlük bir kumaştır. Işığı yansıtmaz, mattır. 'Benim kadifeyi giyecek yerim yok,' diyenlerdenseniz, yakası kadife kumaştan olan koton bir ceket tavsiyemdir. Ya da jean üzerine gömleğinizle giyebileceğiniz kadife bir yelek sizi rahatsız etmeyecektir.

GÖSTERİŞLİ KUMAŞ
Kadife kumaş, ağır bir hava katan, gösterişli bir kumaştır. Ve 'cesurum' diyen beylere, gece davetleri için çok uygun olan kadife takımlardan önermek isterim. Siyah, füme ya da koyu lacivert bir kadife takımı, kumaş yelek ve ipek siyah ince kravat ve mendille tamamlayabilirsiniz. Daha zamanı var ama laf aramızda, yılbaşı baloları için harika bir kostüm olacaktır. Sadece aksesuarda kadife isteyenler için, kadife papyon çok uygun ve eğlenceli olabilir. Bazı markalarda kadife terliklerin ve ayakkabıların da çok moda olduğunu göreceksiniz.

RENK KOMBİNİ ÖNERİLERİ
Kadifeye çok yakışan renkler şöyle: Siyah, kombine göre kadifeyi sporlaştırır ve daha günlük bir hale sokar. Daha az dikkat çeker. Koyu lacivert, kadifede siyaha alternatif bir renktir. Çok sporlaştırmaz ama şıklaştırır. Siyah veya kırmızı ile kombinleyin ya da jeanle giyin. Mürdüm bu sene çok moda, kadifeye de çok yakışan bir renk. Mürdüm, fitilli kadife bir pantolon, spor görünür. Cekette koyu mürdüm çok kullanışlıdır. Bordo ve şarap kırmızısı ise kadife denince akla gelen ilk renktir. Çok iddialı olduğundan, belki papyonda ya da yine fitilli kadife spor bir cekette kullanın. Devetüyü, kahve ya da füme ise kadifede günlük bir alternatif olacak kadar iddiasız durabilir. Yakında her marka ve koleksiyonda göreceğiniz kadife kabanlara da sırt çevirmeyin. En azından yakası kadife olanlara bir şans verin. Bu sezon koleksiyonunda kadifeye yer veren markalardan bazıları: Ralph Lauren, Tom Ford, Dolce & Gabbana, Beymen Club, Armani, Burberry, Network, Tween, Pierre Cardin, Sabri Özel, Sarar, Façonnable, Damat, Vakko, Zegna, Cacharel ve Ferre.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA