Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Kafese gir hayatta kal

2 017'de Kickboks dünya şampiyonu olan Selçuk Kılıç, son zamanlarda pek çok dizide adından söz ettiriyordu. Altın kemeri ülkemize getiren Kılıç dövüşteki başarısını oyunculukta da göstermeye devam ediyor. Kılıç, Bülent Terzioğlu'nun yönettiği 'Para Konuşur' adlı filmde Aslıhan Karalar, Kubilay Penbeklioğlu ile Kaan Yılmaz ile birlikte başrolü paylaşıyor. Atilla Barışer'in yazdığı yaklaşık 100 dakika süren film bir kafes dövüşçüsünün hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Selçuk Kılıç'ın başroldeki "Pars" karakterini oynadığı yapımda Kubilay Penbeklioğlu Pars'ın babası Kafkas'ı, Patron lakaplı kötü adamı Kaan Yılmaz, Patronun üvey kardeşi Asena'yı ise Aslıhan Karalar canlandırıyor.



Kafkas, kafes dövüşünde yıllar evvel istemeden bir rakibini öldürür. Yıllar sonra rakibinin oğlu, karşısına Patron lakabıyla çıkar ve babasının intikamını almak ister. Bu sebeple düzenlenen kafes dövüşlerinde Kafkas'ın oğlu Pars'ı ortadan kaldırmayı amaçlar. Ancak Pars hiç de kolay lokma değildir. Hayatta kalmak için her rakibini yenmek zorunda olan Pars, kendisini ölümcül bir savaşın içinde bulur. Bu savaşın içinde Asena ile yakınlaşır. Üvey abisinin aksine adaletsizliğe karşı duruşuyla dikkat çeken Asena Pars'a hayatta kalması için yardım eder.



Başrolde her ne kadar profesyonel bir dövüş sporcusu yer alsa da filmdeki aksiyon sahneleri ne yazık ki tatmin etmiyor. Açıkçası, Kılıç'ın kendisi gibi şampiyonlukları bulunan 5 sporcuyla birlikte ringe çıktığı filmdeki dövüş sahnelerinin daha doyurucu ve etkileyici olmasını beklerdim. Yavaş temposu ve aksayan yerlerine rağmen film, özellikle Selçuk Kılıç'ın kickboks sporuna gönül vermiş hayranlarını cezbedecektir.



TÜRK BİLİMKURGU FİLMİ, ÖDÜLLERE DOYMUYOR
İlk kadın bilimkurgu yönetmenimiz Serpil Altın'ın çektiği 'Bir Zamanlar Gelecek : 2121' adlı sinema filmi ödüllere doymuyor. Altın'ın Korhan Uğur'la birlikte yazdığı, bilimkurgu filmi, son olarak Avustralya'da gerçekleşen 4. Sidney Bilimkurgu Festivali'nde 'Ron Cobb En İyi Film Ödülünü' kazandı.



Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu, Sukeyna Kılıç'ın rol aldığı, iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yaşlı nüfusun ortadan kaldırılmasının zorunlu olduğu bir gelecekte, yeni bebek haberi alan bir ailede yaşananları anlatan film daha önce Amerika, İngiltere ve İtalya'da düzenlenen festivallerden pek çok ödülle dönmüştü. 5-9 Eylül tarihleri arasında Rusya'da düzenlenecek 19. Uluslararası Kazan Film Festivali'nde gösterilecek olan film daha pek çok ödülü ülkemize getireceğe benziyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA