Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Oto fabrikaları da hırsızların gözdesi

Soygun deyince aklıma, kuyumcu, market ve bankalar geliyor. Daha önce hiç duymadım ama otomobil fabrikası da soyulabiliyormuş. Hem de ateşli silah kullanmadan, "Bu bir soygundur" demeden...
General Motors'un bir markası olan Holden'ın Güney Avustralya Elizabeth Fabrikası'nda 200 adetten fazla motor ve şanzıman çalınmış. 2011'de yedi kişi tarafından gerçekleştirilen soygunun maliyeti kaba hesapla 780 bin doları buluyor. Her bir motorun 5 bin 500 dolar, her bir şanzımanın ise 3 bin dolar olduğundan yola çıkan savcı, soyguncuların çalıntı malları ikinci el piyasada 300 bin dolara sattığını ortaya çıkarmış.
Polisin yaptığı araştırma hızlı sonuçlanmış. Soyguna karıştığı tespit edilen hırsızların tümü tutuklanmış. Soygunu planlayan ise Holden markasının da sponsor olduğu dünya drift rekoru kıran yarış pilotu Robin Bolger. Bolger ve eski fabrika çalışanı Jason Paul Walton altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmış. Diğer suçlular ise kara para aklama ve parçaları saklama gerekçesiyle çeşitli cezalar almışlar.

İNGİLTERE DE VAR
Biraz araştırınca otomotiv dünyasındaki tek soygunun Avustralya'da olmadığını gördüm. 2017 başlarında İngiltere'deki Jaguar-Land Rover'ın Solihull Fabrikası'ndan da 4.8 milyon dolarlık motor çalınmış. Ancak bu sefer hırsızlar oldukça planlı bir şekilde çalışmışlar. Çalıntı bir kamyonla fabrikaya giren hırsızlar, sahte evraklarla motor bölümüne kadar girip, iki konteyner dolusu motoru çalmışlar.
Kameraların kaydetmesine rağmen, rahat tavırlarıyla dikkat çeken hırsızlar, boş arazide motorları bir araca yüklemişler. Hırsızların izini süren polisler, boş arazide kamyonu parçalanmış halde bulmuşlar. Ancak profesyonellikleriyle polisleri şaşırtan hırsızlar, sırra kadem basmışlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA