Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOP KÜLTÜR SAMİ TOSUN

Panter Emel göreve!

Efendim, lüzumsuz bazı bilgileri depolama gibi bir huyum var. Ne yapayım, insan lüzumlu bilgi sahibi olsa da bir işe yaramıyor. Aslında memleketimizde genel olarak bilgi denen şey beş para etmiyor. Misal, inşaat da dahil olmak üzere hiçbir şeyden anlamayan kimi müteahhitler, dünya kadar şey bilen kimselerden daha zengin bir hayat sürdürüyor. Ben İzlanda'da, evcil hayvan manasında köpek sahibi olmanın kanunen yasaklanmış olduğunu biliyorum ama uçaklarda 'first-class' uçamıyorum. Lakin Twitter denen internet icadında, birbirlerine köpek imasıyla ünleyen Gülben Ergen ile Seren Serengil, muhtemelen hiç 'ekonomi sınıfı' uçak bileti almamışlardır... Evet efendim, muhteşem magazin medyamızdan öğrendiğimiz üzere, yıllardır kavgalı olan Gülben Ergen ve Seren Serengil, Twitter'da fena kapışmış. Tartışmanın fitilini, Kurban Bayramı'nda aynı uçakta uçtuğu Sibel Can'ı görmezden gelen Gülben Ergen'in, "Ben 1 numaradaydım, arkamdakileri görmedim," sözleri ateşlemiş. Seren Serengil de, Twitter'a, "Acaba sen Sibel Can'ın hizmetçisi olabilir misin? Birinci sırada o koca totonla otursan ne olur, sınıfın 5... Benim rahmetli köpeğim Tiny meğer ne büyük adammış! 12 yıldır önde oturuyordu. Bir kere bile "En büyüğüm," demedi. Ne acı. Reyting listelerinde, sahnelerde 100 numaraya düşüp uçaktaki birinci sırada oturmakla övünecek kadar düşmek varmış," diye yazmış. Sonrası çok fena... Ulumalı, köpekli, 'eskort' imalı yazışmalar... Buraya aktarmaktan hicap duyuyorum... Demek ki İzlandalıların bir bildiği varmış. Birbirine acayip acayip laflar eden bu arkadaşların himayesine köpek verdiğiniz takdirde, hayvancağızın psikolojisi bozulur tabii... Panter Emel Abla'yı göreve davet ediyorum... Eh, madem hayvanat dünyasından söz açıldı, sözüm meclisten dışarı, devekuşlarının gözlerinin beyinlerinden daha büyük olduğu bilgisini de burada vereyim. Belki günün birinde Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 60 bin ya da 125 bin lira civarına gelirsiniz ve bu soru karşınıza çıkar. İşte o zaman lüzumsuz zannettiğiniz bu bilgi size ortalama bir müteahhidin depremde yıkılacak bir binadan kazandığı kadar para kazandıracaktır!.. Sahi, Kenan Işık Bey'den rica etsek, 'Milyoner Özel' gibisinden özel bölümler yapsa haftada bir, ve mesela uçaklarda 1 numaralarda oturan Gülben Ergen, Seren Serengil gibi Türk büyüklerini yarıştırsa, bilgilerinin ve birikimlerinin kaç para edebileceğini öğrensek hep beraber, süper olmaz mı? Vallahi, şaka yapmıyorum, Kenan Bey duyun sesimi!.. Seyirci joker hakkımı kullanıyorum...

LÜZUMSUZ BİLGİLERE DEVAM
Ha, bu arada bir lüzumsuz bilgi daha: Hamamböceklerinin kafasını kesseniz bile birkaç hafta yaşayabilirler. Kafasız yaşamak ne müthiş bir fikir! Pek çok şeye katlanmak zorunda değilsin mesela... Tabii, diyeceksiniz ki, "Kafasını kullanmaya gerek duymadan yaşayanlar da var". Ben de, "Vallahi en güzeli o iş," diye cevap vereceğim, yine karşılıklı zihnimiz yorulacak... Hiç lüzumu yok... Neyse efendim, lüzumsuz bilgilere devam edeyim, hiç belli olmaz, belki bir gün lazım olur... Malum, eşeklerin gözleri çok güzeldir. Lakin o gözlerin herkesin bilmediği bir özelliği de, aynı anda eşeğin dört ayağını da görmesini sağlayacak şekilde yüze yerleşmiş olmasıdır. Böyle bir göz sahibi olmamız halinde, çok geniş bir görüş açımız olurdu. Misal, uçaklarda '1 numara'da oturanlar arkalarını görebilirdi ve bendeniz İzlanda'daki kanuni yasak da dahil olmak üzere bunca lüzumsuz bilgiler içeren bir yazıyı yazmıyor olurdum. İşte 'kelebek etkisi' dedikleri şey bu olsa gerek kıymetli okur... Bu arada, bıraktım milyoner olmayı falan, gerçek hayatta 'yarı yarıya joker hakkı'mızı kullanabilsek, tam yarı kilomuza inebilsek, her şey çok güzel olmaz mıydı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA