Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HOP KÜLTÜR SAMİ TOSUN

Abuk sabuk ilişkiler

Efendim, size milletimizin çok acayip eğilimleri olduğunu ispat eden bir bulguyu bildireceğim. Geçtiğimiz salı, Radikal gazetesi internet sitesinde, 'Seks yaparken tweet atıyordu' başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde, Hollywood yıldızı, kıymetli büyüğümüz Charlie Sheen'in porno yıldızı eski sevgilisi Bree Olson tarafından kaleme alınan Hollywood'un Aşağılık Herifi adlı şarkıdan söz ediliyordu. Neymiş efendim, şarkının, "Bir Hollywood aşağılığı ile seks yaptım / Benimle seks yaparken tweet attı," gibi fevkalade sanatsal dizeleri varmış! Yok parende atıyordu! Hadi dediği doğru diyelim. Yakışıyor mu hiç?! Hasbelkader Sayın Sheen ile tanışmışsın, bir elektriklenme olmuş, özelinde bazı hadiseler yaşamışsın, e be ablacım, mahrem hayatını niye şarkıyla-türküyle teşhir ediyorsun? Tabii Sayın Sheen, Amerikan yönetimine karşı muhalif olaylara katılıyor diye itibarsızlaştırılıyor hep böyle. 'Amerikan Sapığı' diye film çektirecekler sonunda adamcağıza! Neyse kıymetli okur, maksadım avukatlık yapmak değil, konu şu: Radikal'in internet editörü arkadaş, Sayın Sheen ile ilgili haberi 'yaşam' kategorisine koyacağına, tutmuş 'ekonomi' kategorisine yerleştirmiş. Haber, 'En çok okunan ekonomi haberleri' listesinin en tepesine fırlamış! "Piyasaları takip ediyorum," deyip, kıymetli büyüğümüz Charlie Sheen'in halvet haberlerine 'tıklayan' borsacılarımızın olduğu bir atmosferde, bekle ki borsa tavan yapsın! Hepinizi tenzih ederim, milletimiz hakikaten tuhaf kıymetli okur. Abuk sabuk 'ilişki yazarları'nı takip edip onlardan 'tüyo' alacağını zanneden bir okur-yazar kitlemiz var. Bir kere, önce bak bakalım adamın/ kadının kendine faydası var mı? Üçüncü sınıf Amerikan sitelerinden apartıp apartıp 'ilişki gurusu' diye gurulduyorlar. Neymiş, kadınlar ilk buluşmada öpüşecekmiş, ama işi tadında bırakacakmış, istikbaldeki heyecan artacakmış. Hele öpüşün de görün bakalım istikbalin tadını! Duyacağınız ilk replik, "Biliyorum sen de istiyorsun!" olacaktır. Milletimizin en makul olduğu yıllarda çevrilen filmin adı Parçala Behçet'tir zira! Yahu arkadaşım, her gün acayip acayip tecavüz haberleri çıkıyor, sen niye tutup hanımlara Amerikan akılları veriyorsun? Manhattan 42. Cadde sanki bizim memleket!

DALDAN DALA
Köşe yazarlarımızın da ayarı bozuluyor tabii bu atmosferde. Baksanıza, Ertuğrul Özkök bile köşesinde 'sevişme dersleri' yazmaya başladı. Açık konuşayım, bir noktadan sonra kendisi hakkında kaygı duymamak elde değil. Bir gün dış politika üzerine yüksek fikirlerini beyan ediyor, ertesi gün tasavvufa dalıyor, sonra 'Teneşirdeki Padişah' gibi tarih dersleri, sonra yine 'sevişme', 'ilişki' falan... Sayın Özkök gibi bir duayenin hafta içinde her gün böyle alakasız mevzulara sıçraması hayra alamet değil. Hani Hababam Sınıfı'nda balataları sıyıran 'Müfettiş' gibi konuları birbirine karıştırır diye korkuyorum. (Müfettiş rolünü oynayan, rahmetli Ergin Orbey'i de bu vesileyle anmış olalım.) Ondan sonra ayıkla pirincin taşını! Bir de, verdiği akıllar akıl değil. Neymiş, çiftlerin daimi surette sevişebilmeleri için tehlikeli oyunlar oynamayı bilmeleri lazımmış, bir kuyunun ağzına gelip oradan atlayacakmış gibi bakılmalıymış vs... Sakat sakat metaforlar... Vatandaşın kafasını, leğen kemiğini kırdıracak, o olacak! Vallahi ne yalan söyleyeyim, bu muhabbetten sonra aklıma gelmedi değil, ister misiniz şimdi de Sayın Sheen gibi sevişirken tweet atma modası çıksın?! Hatta, kimileri sevişirken köşe bile yazar, kim bilir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA