Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT DİDİN

Deneme yanılma

Hemen her koç düzenini, takımını yerleştirirken kafasından geçeni antrenmanlarda, hazırlık maçlarında daha sonra da sezon içinde adım adım geliştirir. Yani yanılma-deneme bu işi yöneten herkesin bir anlamda mecburiyeti. Çalışıp uğraşacaksın, deneyeceksin olmadı değişikliğe gideceksin. Bu deneme yanılmaları en kısa sürede geçip düzeni en çabuk yerleştireni hepimiz "Hey usta" diye çağırıyoruz....Yani en kısa zamanda doğruyu bulanı...Zouros neredeyse 20 yıllık arkadaşım. Çok pozitif bir insan,dost. Zorluğu takımı geç alması. Sıkıtısı deneme yanılmalarının play-off'ta bile hala bitmemiş olması. Biz dışarıdan tabii ki daha sakin, rahat bakabiliyoruz. Ama Anadolu Efes'in, Beşiktaş lehine açılan 10 ve üzeri sayılı farkı erittiği anlarda hangi beşle oynayıp, hangi oyuncuların yan yana performansını arttırdığını artık görmesi gerek diye düşünüyorum.

NEFES KESEN BİR LİG FİNALİ
Koçluk özellikle maçın son yarısında, son çeyreğinde artık o gecenin en verimli beşini ortaya çıkarıp, sahada tutabilmektir... Zouros seriye Doğuş Balbay-Kerem Tunçeri ile başladıktan sonra serinin içinde bile radikal değişikliğe gidip Doğuş'tan tamamen vazgeçti. Ama basketbol öyle bir oyun ki, dün 44 dakika 57 saniyede kenarda kalan Doğuş'a 3 saniyede kale önünden topa kafayı vurmak kaldı. Ve dikkatler Vujacic'te olduğu anda büyük bir cesaretle o atışı yaptı.
Şimdi herkes birbirine soracak "Bu seri buradan döner mi?" diye...Beşiktaş ve Ergin Ataman tüm seri, bütün playoff deneme yanılmaya hiç ihtiyaç duymadan aynı düzeni başarıyla oynadılar. Ama Arroyo, Hawkins ve Dudley'nin kırkar dakikanın üzerinde süre aldığı, Mehmet'in kırık ayağıyla otuz dakikalara ulaştığı bu zorluğun cevabını almak için Seyhan'a başvurmak lazım...Kartal'ın fizyoterapistinin ve onun takımının hünerli elleri Ergin Ataman'a bir oyuncu kadar destek olacaktır iki gün sonrası için...
Galatasaray'ın 1., Banvit'in 2. bitirdiği, Fenerbahçe'nin play-off'un ilk turunda elendiği; Beşiktaş şampiyon oldu derken Efes'in bir hamle yaptığı çok zevkli bir lig finali seyrediyoruz hepimiz...Bence son maçı beraber oynayacakları 12 bin taraftarı Beşiktaş'ın yorgunluğuna derman olacaktır...Daha fazlası için bu şartlarda kahin olmak lazım. Onu da benden beklemeyin lütfen...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA