Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Parayı ŞİT’le kaçırmışlar!

Geçtiğimiz haftalarda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansörü Kaynak Holding'in iddianamesinin iki yıldır çıkmadığını dile getirmiştim. Onun üzerine epeyce bir kıyamet kopmuş anlaşılan...
15 gün geçmeden İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 700 sayfalık Kaynak Holding fezlekesini ortaya çıkarıverdi.
Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önelge imzalı fezlekede önemli detaylar var. Bir kısmını Özel İstihbarat Servisi'nden Nazif Karaman gündeme taşıdı.
Peki başka detaylar neler?
Fetullahçı Terör Örütü'nün topladığı himmet, bağış, gazete/dergi abonelikleri ve burs paralarının Maliye denetiminden kaçırılarak adrese nasıl ulaştırıldığını çok iyi anlatıyor fezleke... Fezlekede Kaynak Holding'e bağlı şirketlerin çalışanlarının ifadelerine yer veriliyor. Anlatılanlar çok ilginç...
FETÖ, Maliye'ye yakalanmamak için paraları Sürat Kargo üzerinden taşımış. Anadolu'dan toplanan paralar kargo süsüyle genel merkeze iletilmiş. Buradaki abiler de paraları bankacılık sistemine bulaşmadan rahatlıkla almış. Denetimden uzak şekilde masrafsız olarak gönderiler yapılmış.
Gönderinin üzerinde evrak ya da başka bir şey yazılmıyormuş. Ama kargo açıldığında içinden para, çek veya senetler çıkıyormuş. Örgütün bu yolla yaptığı kayıt dışı para transferi milyonlarca lirayı buluyor. Hatta öyle ki, bazı şirketlerin çekleri dahi (kargo mevzuatına aykırı olmasına rağmen) bu yolla taşınmış. FETÖ bu para trafiğine de ŞİT adını vermiş.
ŞİT'in açılımı şu: Şirket İçi Tesellüm.
Anlayacağınız, Fetullahçı Terör Örgütü'nün paraları ŞİT yöntemiyle Türkiye içinde sağa sola denetimsiz şekilde gönderilmiş. Fezlekede POS'lar yoluyla kaçırılan para trafiğine de geniş yer ayrılıyor. Onları da bir dahaki yazıya saklıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA