Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Yabancı Aselsan’ı niye mi almadı?

Aselsan'da yabancı aracı kurumların yerine yerlilerle başlatılan halka arz süreci başarıyla sonuçlandı. Vatandaş Türkiye'nin en güzide şirketlerinden biri olan Aselsan'a sahip çıktı. Zorlu piyasa koşullarına rağmen yerli bireysel yatırımcılar hisselere hücum etti. Dün baktım bazı forumlarda bu başarıyı gölgelemeye çalışanlar var.
"Neymiş efendim... Yabancılar halka arzı kale almamış... Türkiye'den kaçıyorlarmış..." Halbuki, bu yorumları yapanlar şu üç şeyi benden daha iyi biliyor:
Birincisi, Aselsan yönetimi zaten halka arz öncesinde "Milletin şirketini millete satacağız" açıklamasıyla yerli yatırımcıyı işaret etti. Dolayısıyla halka arzda hisselerin yüzde 80'ini yerlilerin almasına neden şaşırılıyor?
İkincisi, hisselere yatırım yapanlar genellikle yabancı fonlar. Onların da çoğu devlet ortaklı. Düşünün, Norveç'in devlet fonunun başka bir ülkenin savunma sanayisini güçlendiren şirketine yatırım yapması beklenebilir mi? Elbette, beklenemez.
Üçüncüsü, yerli yatırımcılar kendilerine ayrılan payın 2.5 katı talep gösterdi. 65 bin yerli yatırımcıyla rekor kırıldı.
O yüzden, kimse lafı eğip bükmesin. Bu halka arz son zamanların en başarılısıdır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA