Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Demir-çeliğe ilave vergiyi kaldırın

Ticaret Bakanı Pekcan, ABD’li mevkidaşı Ross ile bir araya geldi. Pekcan, ticaret hacminin artması için demirçeliğe uygulanan ilave vergilerin kaldırılmasını talep etti

IMF-Dünya Bankası ve G-20 toplantıları için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ABD'ye giden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, edinilen bilgilere göre Türkiye ile ABD arasında, Başkan Donald Trump'ın koyduğu 75 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşılması için atılması gereken adımlar masaya yatırıldı. ABD'nin demir-çelik ürünlerine uyguladığı ilave gümrük vergilerinin kaldırılmasını ABD'li mevkidaşından talep eden Bakan Pekcan'ın, Türkiye'nin ABD'nin genelleştirilmiş tercihler sistemindeki yerini korumasına yönelik mesajlar verdiği öğrenildi.
Dijital ekonomideki ortak faaliyetlerin de gündeme geldiği görüşmede, iki ülkenin Ticaret Bakanlıkları söz konusu konularda ortak çalışma grubu kurulması yönünde mutabakata vardı.

HEDEF 75 MİLYAR $
Ticaret Bakanı Pekcan, ABD'nin başkenti Washington'da Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile Amerikan-Türk Konseyi (ATC) tarafından düzenlenen 37. Ortak Yıllık Konferansı'nın ikinci gününde düzenlenen öğle yemeğinde de katılımcılara hitap etti.
Beyaz Saray'da önceki gün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la birlikte ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kıdemli Danışmanı Jared Kushner ile verimli bir toplantı yaptıklarını aktaran Ruhsar Pekcan, "Türkiye-Amerika ticaret hacmi 20.7 milyar dolar. Hedefimiz bunu 75 milyar dolara çıkartmak. Dolayısıyla her sektöre ve ürüne odaklanacağız" diye konuştu.



TÜRK-ABD İŞBİRLİĞİ BÖLGESİ KURALIM
Ticaret Bakanlığı olarak ihtisas serbest bölgeleri kurmak için yeni bir vizyon üzerinde çalıştıklarını blirten Pekcan, bu bölgeler için mevcut teşviklerin yanı sıra vergi teşvikleri de sağlanacağını bildirdi. Pekcan şunları söyledi: "Bunlar Türk-Amerikan işbirliği bölgeleri olabilir. Amerikan yüksek teknoloji firmalarını, ihtisas serbest bölgelerine yatırım yapmaya davet ediyorum. Bakanlığımızın ihtisas serbest bölgeleri kurma çabalarını desteklemenizi rica ediyorum. Amerikan yüksek teknoloji şirketleri ya kendileri ya da Türk şirketleriyle beraber buralarda yatırım yapabilirler. Ben ve meslektaşlarımın serbest bölgelerimize yatırım tercihinde size koşulsuz yardım sağlamaya her zaman hazır olduğumuzu da belirtmek isterim."

KUSHNER: TÜRKİYE İLE DAHA FAZLA İŞBİRLİĞİ YAPALIM
ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve kıdemli danışmanı Jared Kushner, TAİK ATC konferansının kapanışında konuşma yaptı. İki ülke ilişkilerinin potansiyelini daha fazla ortaya çıkarmak için çalışacaklarını aktaran Kushner, "Türkiye'nin potansiyelini bugüne kadar keşfedemedik. Bundan sonra bu potansiyelden faydalanmak için daha fazla işbirliği yapalım" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA