Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Çok ders vardı

Bu maçı oynamak çok zor. Hem psikolojik hem de fiziksel açıdan... Ama Aykut Kocaman, kazanmayı istediği için tecrübeli Bekir'in yerine ofansif bir bek olan genç takım oyuncusu Okan'ı kullanmak istedi.
Bu maçta ayrıca oyuncuları konsantre etmek de çok zor. Karşında 2 maçta sıfır puan alan bir takım var. Ama Manisa, maç başladığında gördük ki, 1 değil 3 puan almaya gelmiş.
İlk 12-13 dakika Manisa daha iyi oynuyordu. Daha sonra Fenerbahçe oyuna ağırlığını koymaya başladı. Akabinde, çok zor bir pozisyonda, seken topu yerle karışık, ayağının üst iç karışımı kesti Okan... Kaleci İlker "Nasıl olsa alırım" diyerek tek elle çıktı topa. Fakat top gittikçe yükseldi ve İlker zamanlama hatasıyla elinden kaçırdı. Alex de böyle pozisyonlara bayılır. Tekte vurup golü yaptı.
İşte bu ilk gol, Manisa'yı risk almaya götürdü. Özellikle ikinci yarının başından itibaren fazlasıyla gelmeye başladılar Fenerbahçe'nin üzerine. Birkaç pozisyondan sonra golü de buldular.
Aykut Kocaman, hafta içinde oynanan PAOK maçında çok uzun mesafede oynayan Mehmet Topuz'la Stoch'u çıkarıp, Özer ve Dia'yı alarak, hem oyunu tutma hem de rakip kaleye çabuk gitmeyi düşündü.

ALTYAPIYA TEŞEKKÜR EDİLMELİ
O değişikliğe kadar 2'yi hatta 3'ü bulabilirdi Manisa takımı; maçı da koparabilirdi. Mert'in Isaac'le karşı karşıya, hem çabukluğu hem uzun yıllardır oynayan bir kaleci gibi vuruşa kadar ayakta kalması ve önce dizi sonra da eliyle önemli bir kurtarış yapması, MAÇIN KIRILMA ANIYDI.
Hemen ardından ikinci golü buldu Fenerbahçe. Daha sonraki o iki değişiklik, maçı 4'e getirdi. Fenerbahçe'nin 4-1'den sonra yediği gol taksit taksit geldi... Önce Mert, sonra Okan engelledi. Ama dönüşünde yapılacak bir şey yoktu, 4-2 oldu. Fenerbahçe psikolojik ve fiziksel olarak çok ihtiyacı olan 3 puanı aldı. Mert'i kazandı, iyileşen Dia'yı kazandı. Tabii ki Niang... Çok etkili bir santrfor. İlk PAOK deplasmanında ısınırken gördüğüm Niang, daha çok iş yapar Fenerbahçe'de...
Şenol Çorlu, Hakan Tecimer ve diğer bütün altyapı çalışanlarını kutlamak lazım. Mert'e 13 yaşından beri, eski efsanevi kaleci Yavuz Şimşek'in de çok ciddi emeği vardır. Okan da çok çabuk bir oyuncu, devamlılığı da çok iyi. Oyunuyla "Ben 18'e girerim hocam" diyor.
Son olarak Halis Özkahya'ya bayıldım. Hakikaten de iyi başladı sezona. Sanki maçta hakem yoktu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA