Hayvancılık, Erzurum'un önemli gelir kaynağı.
Yılda 200 bin büyükbaş hayvan "Batı'ya" gönderiliyor...
İstanbul'a... Ankara'ya... Diğer kentlere.
200 bin büyükbaşın "90 bini Kurban Bayramı öncesinde" gidiyor.
Küçükbaş da çok... Bir kısmı "Cağ kebap" oluyor... Erzurum'da "100'e yakın" cağ kebap salonu var... Şenyurt... Cağ Kebap... Lezzette The End...
Muammer Usta...
Gel Gör... Koç... Hacı Baba... Ye Gör... Nurbaba...
Zekizade...
"Cağ kebap deyip geçmeyin..." Erzurum'da günde 600 küçükbaş hayvan kesiliyor... Cağ kebap için.
Küçükbaş hayvanların bir kısmı da "Kurbanlık..." Batı'ya gönderiliyor...
Erzurum'da kurban ediliyor.
Özetlersek...
1. Hayvancılık gelişiyor.
2. Besicinin yüzü gülüyor.