Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Demokraside halkoyundan büyük güç var mıdır?

Tünelden söz edeceğiz... Tünel çok... Bolu Tüneli... Avrasya Tüneli... Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli... Orhangazi Tüneli... Nefise Akçelik Tüneli (Türkiye'nin en uzun 2. tüneli)... Yapımı devam eden Ovit Tüneli (Uzunluğu 14.3 km... Türkiye'nin en uzun, Avrupa'nın ikinci, dünyanın ise en uzun üçüncü çift karayolu tüneli)... Dedik ya tünel çok.
Bizim sözünü edeceğimiz tünel ise farklı... "Zaman tüneli."
Tarih 1987... Referandum var... "Eskilerin" siyaset yasağı kalksın mı, kalkmasın mı?
"Eskiler." 1980 darbesinden önceki siyasi liderler... Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş.
"Dönemin Başbakanı" Turgut Özal, meydan meydan dolaştı... "Hayır" oyu istedi... "Yasaklar kalkmasın" diye... Özal'a hiç yakışmadı.
Referandum kampanyasında... İktidardaki Anavatan Partisi, gazetelere "Hayır" ilanları verdi... Meydanlara "Hayır" afişleri astı.
ANAP'ın "Sloganlarından biri" hâlâ aklımızda... "Demokraside Halkoyundan Büyük Güç Var Mıdır?"
6 Eylül 1987'de referandum yapıldı... Yasaklar "Kıl payı bir oranla" kalktı... "Evet" yüzde 50.16... "Hayır" yüzde 49.84.
Sonrasını anlatmaya gerek yok.
Yasağı kalkanlar "Meclis'e girdiler."
Demirel, Ecevit, Erbakan... Başbakanlığa geldiler.
Evet... "Demokraside Halkoyundan Büyük Güç Var Mıdır?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA