Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Elçin Bulut ve Ege

Genç yorumcu Elçin Bulut'un, piyasaya geçtiğimiz günlerde çıkan ilk albümünü dinledim.
Elçin Bulut'u ilk olarak 'Veda' filminin soundtrack albümünde dinlemiştik.
Duru, kendisine özgü sesi ile dinleyenleri kendisine hayran bırakan Elçin Bulut, meğer değerli Zülfü Livaneli'nin müzik yönetmenliğini üstlendiği ilk albümünü, 'Ege'ye Sevdalandık' adı ile çıkarmış. Albümün çıkış şarkısı 'Ege' ise sevgili Zülfü Livaneli'nin son bestesi. Çok güzel, gerçekten etkileyici bir beste.
Albümün diğer parçaları, çok bilinmeyen Ege zeybeklerinden ve iki adet Rumeli türküsünden oluşuyor. Albümdeki Rumeli türkülerinden, dokunaklı 'Bir Fırtına Tuttu Bizi', daha önce Veda filminde Fikriye Hanım'ın Mustafa Kemal'e uduyla eşlik ettiği bölümde ve Fikriye Hanım'ın intihar sahnesinde fon müziği olarak kullanılmıştı. Albümde yer alan Yeni Cami Türküsü ise yine Veda filminin Balkan göçü sahnesinin fon müziği olarak kullanılmıştı.
Albümdeki diğer can alıcı parçalardan biri ise Bergama Zeybeği.
Şimdiye kadar sadece enstrümantal olarak tanınan bu parça, ilk kez sözleri ile birlikte dinleyiciye sunuluyor. Bu sözler eski Rum kayıtlarından yapılan dinlemeler sonucu oluşturulmuş. Albümün bir de sürprizi var. 'Abalım'ın Cepkeni' isimli türküde Zülfü Livaneli Elçin Bulut'a vokal desteği veriyor. Albümün son şarkısı 'Bir Sevdaya Tutulduk' Zülfü Livaneli'ye teşekkür niteliği taşıyor. Sevgili Zülfü Livaneli'yi müzik yönetmenliğini üstlendiği bu güzel albüm ve Ege sevdası nedeniyle, yürekten kutluyoruz. Duru, farklı sesiyle öne çıkan Elçin Bulut'un, yolu açık olsun...
Not: Elçin Bulut da bir Egeli. Özgeçmişine baktım, 1981 Denizli doğumluymuş. İlkokul öğretmeni bir anne ile tarihçi bir babanın kızı. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Ebediyatı mezunuymuş. Ama çocukluğundan bugüne aynı zamanda müzikle ilgili. Ege'ye ve müziğine de tutkun. Şu an İstanbul'da Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA