Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Quaresma sağlam!

Beşiktaş'ın Avusturya kampında günlerdir Quaresma'yı izliyorum. Saha içi ve dışı davranışlarını takip ederek bundan sonra futbol yaşamına nasıl yön vereceğini görmeye çalışıyorum. Çünkü Quaresma sadece bir futbolcu transferi değil! Geliş zamanı ve şartları itibariyle bir yıldız transferinden daha ötesi... Mali yapısı her yıl giderek bozulan, içten içe eriyen, hisseleri İMKB 100'den alt lige düşen bir kulübün yeniden ayağa kalma enerjisi Quaresma.
Hastanaye yatıp radikal tedaviye ihtiyacı olan bir hastanın "İnadına iyiyim, inadına karizmatiğim, inadına güçlüyüm" diye meydanlara çıkıp "karizma" yapmasının şeklidir Quaresma.
Stadını bitirmiş, kurumsallaşmasını tamamlamış F.Bahçe'ye sahada "Efelenmenin", G.Saray'a caka satmanın adı Quaresma.
"Hesaptan borçtan anlamam ben yıldız isterim" diyen taraftara sevgililer günü hediyesidir Quaresma. İnönü Stadı'na giremeyen bir başkanın maça giriş bileti Quaresma...
Bu yüzden dünyada nam salmış, sergilediği yetenekleri isminin arkasında kalmış 20 milyon maliyetli Quaresma'yı çok önemsiyorum ve dört gözle takip ediyorum.

HEM MÜTEVAZI HEM DE HIRSLI
Quaresma gazeteci tabiriyle bir "Bomba" transfer! Ya rakipler üzerinde patlayacak, ya da kulübün elinde patlayacak. Her iki şıkta da tesiri çok şiddetli olacak.
Quaresma saha dışında mütevazı. Şu ana kadar hiçbir imza ve fotoğraf isteğini geri çevirmeyecek kadar alçaktan yürüyor. Medyaya sıcak bakıyor. Taraftarı seviyor. İnönü'de büyük bir aşk doğacağının Nouma'nın pabucunun dama atılacağı hissini veriyor. Sahada uysal koyun değil. Yediği tekmelere yıldız kaprisi yaptığını görmedim. Ya da "es" geçtiğini. Yediği darbenin, cevabını sahada verecek kadar asi. Görev bilinci yüksek. "Ben forvetin gerisinde ayağıma top gelirse oynarım" anlayışı yok. Sol kanadı baştan başa sahipleniyor. Tekniği, aklı, hızı ve hırsıyla dikkat çekiyor. Bu durum şimdilik arkadaşlarının saygısını kazanmaya yetiyor. Quaresma sağlam başladı. Böyle devam ederse Quaresma "bombası" yönetimin üzerinde değil rakiplerinin üzerinde patlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA