Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Beşiktaş'ın dönüşü

Futbol ilginç bir oyun. Her türlü sürprize gebe... İstanbul'daki galibiyeti Porto'yu grubun mutlak lideri yaparken, kuralar sonrası "Favori Porto... Bizim rakibimiz Rapid Wien ve CSKA Sofya" tespitini yapan Berd Schuster'i haklı çıkarmıştı.
Dün gece ise Estadio do Drago'da sahada ibrenin tersine çevrilebileceğinin ispatını ortaya koyarak aynı Schuster'i mahcup edebiliyor bu güzel oyun!
Aslında Porto'da mahcup olması gereken kişi, elindeki verilere ve gerçeklere göre konuşan Schuster değil. Gruptan çıkmayı garantilemişken, hafta sonu liginde Benfica ile oynayacağı derbi nedeniyle "Beşiktaş karşısına yedeklerle çıkacağım. Yedi as oyuncuyu dinlendirebilirim" yalanıyla kamuoyunu ve rakibini yanıltan Porto'nun hocası Villas Boas...
Takımlar sahaya çıktığında Porto'nun asları inci taneleri gibi sahaya dizildi. "Birilerinin 33 yaşındaki Villas Boas'a büyük takım ve büyük hoca olmanın yollarının böyle küçük hesaplardan geçmeyeceğini öğretmesi şart. Bu da Beşiktaş olmalı bu gece" dedim kendi kendine...
Ama ilk 45 dakika sahada bunu gösterecek bir Beşiktaş yoktu. Başrollerde Hulk ve Falcao, yardımcı oyuncular Belluschi ve Rodriguez biraz ev sahibi olmanın, biraz da kalite farkının getirdiği şımarıklıkla (!) topu vermediler rakibe. İleri geri; her pozisyonda sevenlerine futbol ziyafeti çektiler. Hakan'ın da yanlış çıkışıyla yaptırdığı penaltı bu dörtlünün ekmeğine yağ sürdü. Umarım; kendisini eleştirenleri hor gören Hakan kardeşim, bu yanlış çıkışlarını tekrar tekrar izler ve ders alır!

EN DOĞRU HAMLE HOLOSKO
İkinci yarı Holosko'nun girişi ve Tabata'nın çıkması maçın en güzel hamlesiydi. İkincisi ise Rodriguez'in kırmızı kartla oyundan atılışı...
Holosko'nun sağ kanatta bindirmeleri muhteşem bir gol atan Nihat'ı bu bölgede rahatlattı.
Rodriguez'in kırmızısı ve beraberlik golü Beşiktaş'ı iyice canlandırdı. İbrahim Toraman'a "ağır" kırmızı çıkmasa ve 90 dakikayı 11'e 10 tamamlayabilse; Beşiktaş Portekiz'den hak ettiği galibiyetle dönebilirdi.
Bu zorlu 90 dakikada Beşiktaş'ın Porto'nun kuyruğuna takılıp gruptan çıkmasını sağlayacak 1 puandan daha önemli olan, ikinci yarıda ortaya konan mücadele ve akıl dolu futboldur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA